PC računari

Epson predstvlja tehnološki najnaprednije projektore sa najjačim osvetljenjem

Na ISE sajmu u Amaterdamu, kompanija Epson je predstavila svoj prvi projektor jačine osvetljenja 10,000 lumena, dizajniranog za zahtevna okruženja. Ovaj projektor je jedan od sedam najprogresivnijih modela koji nude najjače osvetljenje i tehnološki najnaprednije funkcije, konstruisanih od strane vodećeg svetskog proizvođača projektora.

Ova serija nudi izvanredan izbor, nudeći projektore jačine osvetljenje od 7000 lumena i više, rezolucije od XGA do WUGA i superiorne opcije. Beli modeli su namenjeni instalaciji u vladinim ili obrazovnim institucijama, auditorijumima, muzejima, konferencijskim ili izložbenim salama. Crni modeli odgovaraju tržištu za iznajmljivanje proizvoda, za potrebe e-bioskopa, koncertnih sala ili kompanija za čije je konferencije neophodno obezbediti specijalizovanu opremu.


Svi projektori nude prvoklasnu adaptabilnost, budući da su kompatibilni sa svim postojećim Epsonovim opcionim sočivima. WiFi konekcija sa iPhone, iPad i iPod touch uređajima je moguća zahvaljujući Epsonovoj iOS aplikaciji koja se besplatno preuzima sa interneta, i zajedno sa velikim brojem opcija podešavanja sočiva, kako vertikalno, tako i horizontalno, ovi projektori se jednostavno integrišu u bilo koje okruženje.
Frederik Haton, viši upravnik za projektore u kompaniji Epson Europe je dodao: “Korisnici sada sa svojim projektorom mogu uraditi više, budući da ova paleta poseduje opcije za ugradne projektore i projektore za iznajmljivanje. Oni nude ugrađenu Edge Blending opciju po prvi put, koja dozvoljava istovremenu projekciju četiriprojektora horizontalno i dva vertikalno. Korisnici mogu odabrati koje će četiri ivice spojiti, kao i širinu preklapanja, na oko 45 odsto visine ili širine prikaza slike. Oni takođe mogu menjati nivo pirustva crne boje – kako svetlosti tako i boje – za podešavanje intenziteta slike, ali poseduju i druge opcije koje će učiniti preklopljene delove slike neprimetnim.”

Još jedan ključni dodatak jeste i SDI port koji dozvoljava emitovanje HD signala kao što je TV, po prvi put. Epsonove opcije Super Resolution i Frame Interpolation daju kvalitetne slike, čak i kada su u pitanju brze akcione scene.
Pored ovoga,opcija Point Correction sa svoja tri matrična podešavanja u kombinaciji sa opcijom Arc Correction ispravlja neravne ivice. Šest ugrađenih test šema zaduženo je za jednostavnu kalibraciju slike, tonova, kolorita i oblika ekrana. Epsonov EasyMP softver daje funkcionalnost deljenja ekrana, projekciju sa više računara i reprodukciju video sadržaja putem WiFi konekcije, kao i mnoge druge dodatne opcije.
Epsonova 3LCD tehnologija daje neutralne i precizne boje i podjednako visoke vrednosti emisije bele i svetlosti u boji za oštre detalje i svetle slike visokog kvaliteta.
Modeli EB-Z8450WU i EB-Z8455WU biće dostupni od marta 2012. godine. EB-Z10000, EB-Z10005 i EB-Z8150 biće dostupni od aprila 2012. godine. Modeli EB-Z8350W and EB-Z8355W biće dostupni od juna 2012. godine.

Leave a Reply