PC računari

Epson predvodi u pružanju pristupačnih rešenja za angažovano učenje

Predstavivši interaktive projektore ultra-kratkog dometa namenjene obrazovanju 2011. godine na sajmu BETT koji se održava u Ujedinjenom Kraljevstvu, kompanija Epson, svetski lider u proizvodnji projektora, vraća se ove godine sa drugom generacijom ovih modela, kao i sa četiri nova modela ultra-kratkog dometa.

Kao odgovor na povratne informacije dobijene od strane korisnika, kompanija Epson je razvila nove funkcionalnosti, kao što je osetljivija interaktivna olovka i PC-free konektivnost, kako bi što većem broju učionica približila angažovano učenje.

Interaktivni projektori ultra-kratkog dometa

Interaktivni projektori EB-485Wi i EB-475Wi poseduju dve interaktive olovke. One omogućavaju predavačima i učenicima ili studentima da istovremeno pišu na projektovanoj slici, što olakšava saradnju. Ove lagane olovke su veoma osetljive i jednostavne za korišćenje, zahvaljujući novoj opciji ‘lebdenja’ koja precizno detektuje kada olovke nisu u kontaktu sa projektovanom površinom.

Pored rada sa popularnim računarskim softverom, ovi projektori poseduju PC-free konektivnost i alat za ‘instant podvlačenje’. Predavači mogu bilo koju površinu učiniti interaktivnom bez potrebe za povezivanjem sa računarom, čak i podvlačiti pokretne slike kada projektor povežu sa DVD plajerom. Ovi projektori se mogu postaviti na četiri načina, čak i ispod staklenih stočića, kako bi ponudili bolju interaktivnost za angažovan grupni rad.

Projektori ultra-kratkog dometa

Kao i interaktivni projektori, neinteraktivne verzije , tj. modeli EB-485W, EB475W, EB-480 i EB-470, mogu projektovati velike slike sa veoma male udaljenosti, uz minimalno prisustvo senki. Svi projektori se lako instaliraju, a sve što je potrebno uljučeno je u paket u kome se isporučuju. Horizontalno korigovanje slike omogućava direktno ispravljanje slike, dok “plug and play” USB funkcionalnost i ugrađeni zvučnici snage 16W znače da je jedan kabl sve što je potrebno za sliku, zvuk, skrolovanje stranica, nudeći time kompletan multimedijalni paket.

Rafael Pejr, menadžer za proizvode u kompaniji Epson Europe, izjavio je : “Ovi novi projektori predstavljaju savršen alat za moderne učionice koje nastoje da zadrže pažnju mladih umova i razviju angažovanija okruženja za učenje. Zahvaljujući našoj 3LCD tehnologiji, predavači i učenici odnosno studenti mogu iskusiti slike visokog kvaliteta sa živim, prirodnim bojama i intenzivnim crnim nijansama, čak i pri dnevnoj svetlosti, a uz HDMI izlaze, sadržaj u visokoj definiciji može biti prikazan maksimalno jasno.”

Rafael dodaje “Jasno nam je da je ekonomska klima nepovolja za mnoge škole i vlade, i s tim na umu smo razvili šest različitih modela koji odgovaraju različitim budžetima i pomažu održavanje niskih troškova. Jedan od načina na koje smo ovo postigli su dugotrajnost lampi i filtera, što znači da se ne moraju često menjati”.

Modeli EB-485Wi, EB-475Wi, EB-485W, EB-475W, EB-480 i EB-470 dostupni su od februara i najavljeni su na sajmu BETT UK 2012. godine.

Leave a Reply