PC računari

Epson projektori nude savršenu sliku i inovativne karakteristike

Kompanija Epson, svetski lider na tržištu video projektora, predstavila je modele ugradnih i desktop projektora za korisnike iz oblastiedukacije i biznisa: EB-93, EB-95, EB-96W, EB-905, EB-915W i EB-925. Ova serija obezbeđuje savršenu sliku pod svim uslovima osvetljenja, i poseduje pametne karakteristike koje prezentacije čine efektivnijim. Ovi projektori se lakoinstaliraju i koriste i omogućavaju korisnicima da se koncentrišu na prezentaciju, a ne na podešavanja.

Korisnici postižu čistu sliku – čak i na dnevnoj svetlosti – i ostavljaju svetla upaljena kako bi slušaoci mogli da hvataju beleške. Ovo je moguće zahvaljujući 3LCD tehnologiji kompanije Epson i visokom nivou emitovanja belog svetla i svetla u boji koji ovi projektori poseduju, a koji obuhvataju opseg od 1500 do 3500 lumena, u zavisnosti od modela.

Ove serije su dizajnirane kako bi pomogle predavačima da ostave utisak. Kako bi proizveli moćan zvuk, ovi modeli poseduju integrisan zvučnik od 16W, a pet modela takođe imaju port za mikrofon. Slike se mogu brzo i jasno prikazati direktno sa USB drajva, foto-aparata ili prenosivog hard diska, a 3D objekti se mogu prikazati ako se povežu sa Epson ELP-DC06 dokument kamerom.

Kakav god da je raspored prostorije, instalacija je jednostavna. Čak i ako je projektor pod uglom u odnosu na platno, slika se može brzo ispraviti pomoću automatskog vertikalnog ili manuelnoghorizontalnog podešavanja trapezoidnog izobličenja slike, sa optičkimzumom od 1.2x ili 1.6x u zavisnosti od modela, za dodatnu fleksibilnost.

IT osoblje može kontrolisati i nadgledati više projektora bez muke koristeći unapređene mrežne opcije kompanije Epson tj. EasyMP. Kako ne bi bilo potrebe za fizičkom proverom, može se podesiti sistem obaveštavanja o temperaturi i statusu lampe putem elektronske pošte. Slike i zvuk se mogu emitovati preko mreže putem LAN konekcije, a podešavanja se mogu prilagoditi sa jedne jedine tačke na mreži.

Nudeći fleksibilnu mogućnost povezivanja, svi projektori imaju opciju za HDMI konekciju, a neki modeli takođe imaju opciju za bežičnu konekciju. Sve što je potrebno za povezivanje laptop računara i projektora je jedan USB kabl, zahvaljujući 3-u-1 USB displeju.

Kako bi se izašlo u susret raznolikimbudžetima, ovi modeli imaju nisku ukupnu cenu upotrebe, koja je rezultat trajanja lampe od 6000 sati (u eco modu) i unapređenog filtera za prašinu, što takođe skraćuje vreme potrebno za održavanje. Ovi modeli su prikazani na sajmu BETT UK 12. januara 2011., u Olympia National Hall-u, štand L40. Modeli EB-93 i EB-95 biće dostupni u prodaji od 1. februara 2011., a EB-905, EB-915W i EB-925 od 1. marta 2011.

Leave a Reply