PC računari

Epson projektori sa ultra-kratkim dometom čine nastavu interaktivnom

Kompanija Epson® predstavila je najnovije interaktivne projektore: modele EB-455Wi i EB-465i. Ova dva uređaja omogućavajuškolama da jednostavno i povoljno primene interaktivni metod učenja, budući da je sve što je potrebno za početak uključeno u ponudu: projektor, digitalna olovka i zidni nosač. Bez potrebe za posebnim platnom ili interaktivnom tablom, ovo prilagodljivo rešenje može učiniti svaku radnu površinu interaktivnom – čak i radni sto.

Budući da je broj jedan u svetu kako po projektorima od 2001., tako i po interaktivnim projektorima u EMEA regiji, a i globalno od prve polovine 2010[1], kompanija Epson je u poziciji da razume potrebe predavača i uvede interaktivne projektore koji su laki za korišćenje u nastavu i u poslovna okruženja gde je važna saradnja.

Dok su interaktivne table ograničene veličinom, a veće više koštaju, Epsonov jedinstveni dizajn na principu ogledala znači da ovi projektori projektujuslike velikih formata sa male udaljenosti. Modeli EB-455Wi i EB-465i dostižu veličinu projekcije do 97 inča i 102 inča, i potpuno su interaktivni sve do ivica slike. Ovakav model ultra-kratkog dometa znači da predavači mogu dadodaju komentare, bez senke, budući da svaki projektuje sliku od 70 inča sa udaljenosti od 15,7 i 12,5 cm.

Beleške, dijagrami i komentari se upisuju uz pomoć digitalne olovke, što omogućava sveobuhvatnu kontrolu nad projektovanom slikom, i mogu da se sačuvaju za sledeće predavanje. Kombinacija snažnogintegrisanog zvučnika od 12W, mikrofona i audio ulaza/izlaza čini ovaj multimedijalni plug-and play paket zaista efektivnim.

Rafael Peir, menadžer za proizvode u kompaniji Epson Europe, je izjavio: “Modeli EB-455Wi i EB-465i mogu da pomognu predavačima da unesu kreativnost i interaktivnost u nastavu, premeštajući fokus sa aktivnosti koje uključuju olovke i papire. Istraživanja pokazuju da audio-vizuelne prezentacije efikasno podstiču učenje i razvoj pamćenja kod dece.[2]”

Epsonovi modeli projektora EB-455Wi i EB-465i naći će se u prodaji od marta 2011. i biće predstavljeni na sajmu BETT u Velikoj Britaniji – posetite Epsonov štand sa oznakom L40 u Nacionalnoj hali.

Leave a Reply