PC računari

Epson štampači sa integrisani sistemom rezervoara za mastila

Epsonova prva serija pouzdanih kolor štampača sa rezervoarima za mastila izuzetno velikog kapaciteta

Epson je danas predstavio svoju prvu seriju inkdžet štampača koje odlikuje integrisani sistem rezervoara za mastila, koji predstavljaju odgovor na sve veću potrebu korisnika za štapanjem po niskim cenama i bez ikakvih poteškoća. Nova serija je dizajnirana tako da omogući pouzdano i povoljno štampanje, sa sistemom za dopunjavanje rezervoara za mastila koji obezbeđuje štampanje bez nereda i poteškoća koje se često dešavaju kada su u pitanju drugi sistemi rezervoara za mastila. Svaki štampač iz ove serije nudi veoma niske troškove po odštampanoj strani i u potpunosti je podržan Epsonovom garancijom.

Serija se sastoji od modela Epson L800, L200 i L100 koji koriste jedinstvenu Fast Ink Top-up (FIT) tehnologiju sa specijalno dizajniranim kapicama i filterima koji obezbeđuju minimalan gubitak mastila. Ventil kontroliše protok mastila i sprečava da se mastilo vrati nazad. Ovo takođe znači da korisnik može jednostavno i bezbedno prenositi štampač gde god je to potrebno za rad.

Renato Vinćenti, menadžer za razvoj marketinga u kompaniji Epson, ovom prilikom je izjavio: “Ovaj sistem rezevoara za mastila izuzetno velikog kapaciteta, u kombinaciji sa bočicama mastila velike zapremine koje se jednostavno dopunjuju, omogućavaju korisnicima da štampaju dokumenta kvaliteta koji odgovara poslovnim okruženjima, kao i fotografije visokog kvaliteta, jednostavno i štedljivo. Time ovi štampači dobijaju dodatnu vrednost, pouzdanost i jednostavnost korišćenja, a takođe su u potpunosti podržani Epsonovom garancijom.”

“Veliko nam je zadovoljstvo da prvi put u Srbiji predstavimo jedinstvena Epsonova rešenja sa sistemom rezervoara za mastila izuzetno velikog kapaciteta, koja su na tržištu takođe poznata kao CISS (engl. Continuous Ink Supply System tj. sistem kontinuiranog dotoka mastila) koja predstavljaju rešenja za dotok mastila kroz specijalan sistem rezervoara. Verujemo da će ovaj inovativni sistem biti podržan od strane mnogih naših korisnika koji žele da zadrže Epsonov kvalitet štampe i dodatno uštede novac smanjenjem troškova po odštampanoj strani”, izjavila je Ivana Kokalovic, regionalni menadžer za Srbiju i Crnu goru u Kompaniji Epson.

Model L800 je jednofunkcijski šestobojni foto štampač sa integrisanim sistemom rezervoara za mastila. Ovaj štampač uključuje komplet od šest bočica mastila kapaciteta 70ml u bojama — cijan, magenta, žuta, svetlo cijan, svetlo magenta i crna. Korisnici mogu štampati fotografije dimenzija10 x 15cm za svega 12 sekundi1, kao i fotografije bez ivica veličine do A4 formata, intenzivnih i realističnih boja. Štampanje je čak moguće na CD i DVD diskovima.

Model L200 je multifunkcijski uređaj za brzo i lako štampanje, skeniranje i kopiranje, dok je L100 jednofunkcijski štampač za one kojima je potrebna samo funkcija štampanja. Dolaze sa kompletima od po četiri individualne bočice originalnog Epson mastila kapaciteta 70ml, koje služe za punjenje rezervoara, u bojama – crna, cijan, magenta, žuta – kao i dodatne dve crne boje, koje korisnicima daju dodatnu vrednost ra uloženi novac.
Svaki komplet bočica mastila može odštampati do 4000 crno-belih strana i 6500 strana u boji2, što obezbeđuje veoma nizak utrošak po strani kako za crno bele strane, tako i za strane u boji. Dve dodatne bočice crne boje dalje povećavaju obim crno-bele štampe za dodatnih 8000 strana.

Modeli L800, L200 i L100 dostupni su u Srbiji od avgusta 2012. godine, po cenama 299€ za model L800, 199€ za model L200 i 159€ za model L100.

Leave a Reply