PC računari

Epson SurePress L-6034VW za digitalnu štampu etiketa

Prvi Epsonov industrijski štampač etiketa koji koristi UV mastilo i nove PrecisionCore glave za štampanje po jednom prolazu

 Epson proširuje svoju ponudu digitalnih štampača etiketa predstavivši SurePress L-6034VW. Ovaj model je Epsonov prvi industrijski štampač etiketa koji štampa po jednom prolazu, prvi koji koristi novu Epsonovu  PrecisionCoreTM tehnologiju i prvi proizvod koji koristi nova Epson UV mastila koja se suše pomoću LED osvetljenja sa tehnologijom zaštite otisaka.

epson2409

Kompaktni, SurePress L-6034VW daje precizne i kvalitetne rezultate uz maksimalnu pouzdanost, fleksibilnost i performanse. Ovaj model je idealno rešenje za korisnike koji žele da investiraju u celokupan proces štampe etiketa po prvi put, kao i za one koji žele da prošire proizvodne kapacitete jednim pouzdanim uređajem koji će davati kvalitetne rezultate u svako doba, uz minimalne zastoje u radu.

Prvi put prikazan kao prototip na sajmu Drupa prošle godine, novi štampač je imao i evropsku premijeru na sajmu Labelexpo u Briselu. Dostupan je u dva modela: CMYK sa digitalnom tehnologijom zaštite otisaka sa belim mastilom visokog stepena providnosti (SurePress L-6034VW) i bez belog mastila (SurePress L-6034V).

Kompletno dizajniran i proizveden od strane kompanije Epson, SurePress L-6034VW je namenjen štampanju etiketa malih i srednjih dimenzija, odličnog kvaliteta i postojanosti na standardnim filmovima i papirnim supstratima širine od 80 mm do 340 mm. LED lampe se koriste za sušenje, kako bi se minimalizovala potrošnja energije. SurePress L-6034VW takođe omogućava štampu na supstratima koji reaguju na toplotu, kao što je polietilen (PE), time šireći izbor materijala koji se mogu koristiti.

Kako bi obezbedio beskompromisnu pouzdanost i efikasnost, Epson je u model SurePress L-6034VW inkorporirao sofisticirani sistem automatskog praćenja, održavanja i čišćenja.

Jednistvena  je i Epsonova Nozzle State Analysis tehnologija koja automatski detektuje ako mlaznica ne ispušta mastilo i brzo je čisti i vraća u rad. Zastoj u štampi je sveden na minimum i ne utiče na kvalitet štampe. Ovo je važna karakteristika koja minimalizuje zastoj, u potrošnji mastila i koja obezbeđuje neprekidno štampanje.

Nova  PrecisionCore glava je ključna komponenta koja je zaslužna za dobre performanse, visoku pouzdanost, neznatno vreme potrebno za održavanje i niske troškove rada modela

SurePress L-6034VW. Svaka od šest traka u glavi sadrži 11 PrecisionCore modula (ukupno 52,800 mlaznica) koje omogućavaju dobijanje finih kapljica različite veličine za štampu u visokoj nativnoj rezoluciji. Glava je podešena tako da radi sa Epsonovim novom, energetski efikasnom LED tehnologijim za sušenje UV mastila i dogitalnom tehnologijom zaštite otisaka kako bi dali najbolju kombinaciju koja podrazumeva kvalitet štampe od 600×600 tpi na 15m/min, živih boja, finih gradacija, ultra-finog teksta, linija i slika.

 

SurePress L-6034VW korisnicima daje fleksibilnost da koriste belo mastilo visokog stepena providnosti za štampanje na providnim i metalik supstratima, kako bi proširio izbor etiketa koje se mogu proizvesti. Ovaj model takođe uključuje inovativnu tehnologiju za zaštitu otisaka koja korisniku štedi vreme i novac aplicirajući mat i sjajnu zaštitu, pa čak i kombinaciju obe na šablonima ili pojedinim mestima prilikom štampe, za širi spektar završnih slojeva. Ovo se može raditi na istoj etiketi, ili može varirati od etikete do etikete u istom ciklusu.

Novi SurePress L-6034VW upotpunjuje Epsonov postojeći Surepress L-4033AW štampač etiketa i nudi izbor tehnologija i funkcionalnosti koje odgovaraju potrebama tržišta. Sedmobojni Surepress L-4033AW je jedini digitalni štampač etiketa koji koristi mastila na bazi vode na tržištu, koji je savršen za kratkotrajne cikluse štampanja etiketa premium kvaliteta, naročito na nepremazanom papiru ili na papiru koji ima određenu teksturu. Za razliku od njega, novi SurePress L-6034VW nudi značajno veću produktivnost i štampanje po jednom prolazu za manje i srednje obime. Ovaj uređaj podiže štampu na novi nivo po kvalitetu i proširuje izbor supstrata na kojima se može štampati.

“Predstavljanje modela SurePress L-6034VW stavlja nas u jedinstvenu poziciju jer nudimo dva različita štampača sa dve različite vrste mastila” izjavio je Dankan Ferguson, direktor sektora ProGraphics u kompaniji Epson Europe. “Proizvođači etikata mogu za sebe izabrati najbolje rešenje koje će odgovarati njihovom portfolio klijenata i time im omogućiti da se nadmeću  za unosne poslove uz razumne troškove.”

 

Isporuka modela SurePress L-6034VW and L-6034V će početi narednog leta.

Leave a Reply