Epson glava štampača
PC računari

Epson ulaže u proizvodnju glava štampača nove generacije

Seiko Epson korporacija  uložila je oko 16 milijardi jena*[1] u dve nove proizvodne linije u Japanu. Proizvodne linije su konstruisane za proizvodnju sledeće generacije glava štampača – koje čine glavnu komponentu inkdžet štampača – za korišćenje u poslovnim i industrijskim sistemima za štampanje, koji će se pojaviti na tržištu krajem fiskalne 2013. godine.

Ova kapitalna investicija namenjena je konstruisanju novih proizvodnih linija korišćenjem originalnih Epson tehnologija za proizvodnju. Nove linije nalaziće se u fabrici Suva-Minami, u prefekturi Nagano i fabrici Sakata u prefekturi Jamagata. Proizvodnja zahteva visok nivo tehničkih sposobnosti i od Epsona je traženo da primeni dugogodišnje iskustvo u “monozukuri” – veštini proizvodnje – kako bi ove proizvodne linije postale stvarnost.

Epson glava štampača

Epson glava štampača

Epson će rukovoditi proizvodnjom komponenti u fabrici Suva-Minami i sklapanjem delova u fabrici u Sakati. Proizvodnja komponenti uključuje proizvodnju finih MEMS*[2] komponenti koje čine osnovu glave štampača, dok sklapanje uključuje Epsonove industrijske robote koji će kompletirati proizvod. Potpunom automatizacijom čitavog proizvodnog procesa Epson će značajno unaprediti produktivnost i kvalitet.

Epsonova nova glava štampača se bazira na novom, naprednom i originalnom dizajnu koji uključuje korišćenje novih materijala u akturatorima*[3]. Glava štampača kombinuje inkdžet tehnologiju i ekspertizu koju je Epson usavršavao u proteklih 20 godina, sa najmodernijom tehnologijom proizvodnje MEMS komponenti. Pored visokog nivoa preciznosti, postojanosti i raznovrsnosti mastila, zajedno sa renomiranom Micro Piezo tehnologijom kao osnovom, novu glavu štampača odlikuje kompaktniji dizajn, još veća preciznost i još veća štedljivost.

Epson veruje da će unapređena preciznost i gustina nove glave štampača biti platforma za značajno unapređenje fundamentalnih performansi Epson inkdžet štampača, kao i zamajac koji će pokrenuti napredak.

“Epsonova korporativna vizija zahteva ekspanziju poslovanja kada su u pitanju indžet štampači, a nove proizvodne linije predstavljaju osnovni elemenat ovih planova”, izjavio je Monotori Okimura, izvršni i administrativni direktor sektora za istraživanje i konstruisanje osnovnih komponenti za uređaje za prikaz slike. “Idući napred, Epson će poboljšati konkurentnost korišćenjem nove glave štampača, kao i promovisanjem korišćenja zajedničkih platformi kod svih inkdžet štampača.”

Leave a Reply