PC računari

Epsonov štampač računa i projektor dobili “Nagradu za dobar dizajn”

Kompanija Epson objavila je da su njeni proizvodi u Japanu osvojili “Nagradu za dobar dizajn za 2012. godinu” (engl. Good Design Award 2012). Štampač računa TM-T88V-DT i projektor EB-480T/ 485WT pohvaljeni su za njihov doprinos obogaćivanju životnog stila.

Inteligentni štampač računa, TM-T88V-DT

Ovaj kompaktni štampač računa poseduje ugrađene POS funkcije terminala i može se jednostavno inkorporirati u male POS sisteme. Ovaj proizvod, koji je dizajniran imajući u vidu maloprodaju koja koristi sisteme bazirane na cloud-u, dozvoljava web štampanje i direktnu kontrolu panela osetljivih na dodir, bar kod skenera itd.

Komentari sudija:

Displeji i skeneri bar kodova su važni elementi POS sistema, pored terminala i štampača. Takvi proizvodi moraju biti jednostavni za upotrebu, kako za prodavca, tako i za sistem integratora i mora se uklopiti u maloprodajna okruženja svih tipova. Veoma visoko vrednujemo način na koji ovaj proizvod ispunjava takve zahteve svojim univerzalnim dizajnom koji efikasno kombinuje dve komponente u jedinstveni uređaj. Uprkos poteškoćama koje se inače javljaju prilikom korišćenja uređaja sa dve komponente, ovaj proizvod odlikuje visok nivo dizajna koji podrazumeva posvećenost detaljima i veliku preciznost.

Projektor EB-480T/485WT

Ovaj projektor kratkog dometa, koji se montira na zid, dizajniran je za obrazovne ustanove i sadrži alate za podvlačenje koji omogućavaju da se uređaj koristi kao elektronska tabla. Sa ovim projektorom, senki gotovo i da nema, čak i kada osoba stoji blizu projektovane slike, a smanjen je i rizik od slučajnog gledanja u izvor svetlosti.

Komentari sudija

Ovo je projektor kratkog dometa koji se montira na zid i koji poseduje korisnički interfejs koji je jednostavan za korišćenje. Velika projektovana slika dijagonale 300 inča sugeriše da se ovaj projektor može koristiti na različite načine, uključujući časove kuvanja i razne radionice. Zbog vodootpornosti koja ga odlikuje, mislimo da se čak može koristiti i na otvorenom u komercijalne svrhe. Visoku ocenu dali smo načinu na koji ovaj proizvod kombinuje veliki broj različitih funkcija i jednostavnost upotrebe u jednom kompaktnom kućištu.

Epsonov cilj je da dizajnira proizvode prema najsavremenijim tehnologijama, koji će obogatiti kako životni stil, tako i radni prostor korisnika. Idući napred, Epson će nastaviti da unapređuje tehnologije i dizajn dok nastoji da kreira proizvode koji premašuju očekivanja njihovih korisnika.

“Nagrada za dobar dizajn”

Nagradama za dobar dizajn koje se dodeljuju u Japanu nastoji se da se prepozna dizajn koji pozitivno utiče na životni stil, tržište i društvo u globalu. Nagrade naročito vrednuju dizan koji je ujedno i efikasan i funkcionalan.

Leave a Reply