PC računari

Epsonovi novi kompaktni sheetfed skeneri

Kompanija Epson predstavlja novu paletubrzih i kompaktnih sheetfed skenera kako bi povećali produktivnost i efikasnost sistema organizovanja dokumenata.

Modeli GT-S55, GT-S55N, GT-S85 i GT-S85N smeštaju se diskretno na radni sto i dizajnirani su tako da se uklope čak i u najzahtevnija IT okruženja. Konvertujući dokumenta koje sadrže više A4 strana u viskoko-kvelitetne elektronske fajlove, brzo i pouzdano, jednostavni su za korišćenje i poseduju naprednu tehnologiju i karakteristike i kao takvi idealno odgovaraju na potrebe malih, srednjih i velikih preduzeća, kao i zahtevnih finansikskih, zdravstvenih i vladinih organizacija.

Serija GT-S85

Serija GT-S85 omogućava veću produktivnost svojim visoko-kvalitetnim skenovima od 200 dpi realizovanih brzinom do 40 strana po minuti u jednostranoj ili 80 strana po minuti u dvostranoj konfiguraciji, kako monohromatskih, tako i dokumenata u boji. Za prvoklasne rezultate, modeli iz ove serije poseduju optičku rezoluciju od 600 dpi. Dvostrano skeniranje je moguće po jednom prolazu, a produktivnost se dalje povećeva zahvaljujućiautomatskom pohranjivanju papirima (ADF) visokog kapaciteta od 75 listova. Kako bi performanse ostale na visokom nivou prilikom obimnijih poslova, ultrasonični senzor detektuje i lako rešava problem prenatrpanosti papirima. Model kojiposeduje mogućnost umrežavanja može da koristi više korisnika.

Serija GT-S55

Osnovni model iz serije GT-S55 skenira brzinom od 25 ppm ukoliko se radi o jednostranim dokumentima i 50ppm ako se radi o dvostranim dokumentima, što važi za i monohromatske i za skenove u boji. Poseduje mnoge karakteristike modela iz serije GT-S85, kao što je optička rezolucija, ADF kapaciteta od 75 listova i dvostrano skeniranje, a cene modela su povoljne. Ova serija takođe nudi model koji poseduje mogućnost umrežavanja.

Svi modeli su opremljeni alatom Epson Event Manager koji obezbeđuje laku integraciju sa gotovo svim sistemima za organizovanje dokumenata. Ovaj alat ubrzava rad zahvaljujući 10 ‘scan to job’ komandi koje se mogu prilagoditi, kao što su skeniranje na email, na zajednički folder i mnogo toga. Obimni softverski paket omogućava da se komplikovani zadaci, kao što su organizovanje dokumenata i izveštaja, konvertovanje informacija sa vizit kartice u bazu podataka i poboljšanje kvaliteta teksta, mogu izvesti bez napora što utiče na većuprihvatljivost na radnim mestima jer eliminišu potrebu za obukom.

Startnost ovih uređaja i smanjena potrošnja električne energije utiču na smanjenje troškova i uticaja na životnu sredinu. Za razliku od konkurencije, ovi skeneri ne sadrže živu, što ih čini više nego ekološki prihvatljivim izborom.

Žislen Gotje, viši menadžer za biznis proizvode u kompaniji Epson, izjavio je: „Na osnovu uspeha serija S50 i GT-S80 ovi novi modeli iskoristili su prednosti najnovije Epsonove tehnologije za skeniranje dokumenata, kao što je veća brzina skeniranja pri rezoluciji od 300 dpi za zahtevne korisnike.”
„Pored uobičajenih Windows i Mac operativnih sistema, novi modeli nude Windows Server OS i Citrix za laku integraciju u složene IT sisteme”
„Bez obzira na veličinu ili sektror u organizaciji, nove softverske i drajverske funkcionalnosti omogućavaju jednostavnu integraciju u postojeće ili nove radne procese, nudeći brz povraćaj investicija uštedom na papiru, skladišnom prostoru i vremenu.”
Cene uređaja iz Epson GT-S55 serija kreću se od €469.00 RRP (bez poreza), a iz GT-S85 serije od €699.00 RRP (bez poreza). Proizvodi će biti dostupni od septembra 2011.

Leave a Reply