PC računari

Ericsson predstavio novi HSPA modul sa brzinom prenosa od 21 MB/s

Kompanija Ericsson predstavlja najnapredniji modul za povezivanje na mobilne širokopojasne mreže koji se ugrađuje u prenosive uređaje. To je prvi modul tog tipa na svetu, koji elektronskim uređajima omogućava da iskoriste velike brzine prenosa u HSPA Evolution mobilnim mrežama. Modul F5521gw je projektovan tako da korisnicima prenosivih računara i tablet uređaja, omogući izuzetno brz pristup internetu. On obezbeđuje preuzimanje podataka brzinom do 21 Mb u sekundi i slanje maksimalnom brzinom od 5,76 Mb u sekundi.

Modul F5521gw, predstavljen je na Intel Developer Forumu u San Francisku i obezbeđuje kombinaciju vrhunskih performansi, optimalnu investiciju i malu potrošnju električne energije. On predstavlja jednostavno i efikasno rešenje za proizvođače da u elektronskm uređajima obezbede mobilno bežično povezivanje visokih brzina.

Mats Norin, potpredsednik Ericsson Mobile Broadband Modules odeljenja, kaže: “Nova generacija naših modula omogućava korisnicima da iskuse vrhunski pristup internetu po pristupačnoj ceni. S obzirom na to da su širom sveta pokrenute 63 HSPA Evolution mreže i da postoje planovi za pokretanje još 116 mreža, na sve više mesta podaci postaju dostupni po sve većim brzinama. Naš HSPA Evolution modul ističe Ericssonovu posvećenost tome da kreira budućnost u kojoj svi uređaji koji mogu imati koristi od povezivanja budu povezani.

F5521gw je zasnovan na platformi koju je razvila kompanija ST-Ericsson, a koja pruža vrhunske performanse uz malu potrošnju energije. U ovaj modul sadrži integrisanu GPS funkcionalnost kao i Wake-on Wireless sposobnost, jedinstvenu za Ericsson. Wake-on Wireless sposobnost omogućava da uređaj bude povezan na internet i dok je “uspavan”, zahvaljujući čemu je moguće uređaj aktivirati na daljinu, podesiti automatski prijem informacija, kao i preuzimati podatke u bilo kom trenutku. U kombinaciji sa GPS-om Wake-on Wireless omogućava obavljanje kompanijskih procesa poput upravjanja uređajima na daljinu, zaštita i praćenjje kretanja uređaja, geografsko ograničavanje i ažuriranje bezbednosne zaštite.

U saradnji sa Intelom, Ericsson je modul F5521gw napravio tako da može da radi s najnovijom generacijom Intel Anti-Theft tehnologije (verzija 3.0) koja pruža proaktivnu zaštitu zahvaljujući isključivanju računara na daljinu slanjem šifrovane tekstualne poruke, čak i kada operativni sistem nije pokrenut. U kobinaciji sa Ericssonovom Wake-on Wireless funkcijom i odgovarajućom podrškom za prenosivi računar, izgubljen ili ukraden računar može odmah biti onesposobljen, što skraćuje vreme tokom kojeg može biti zloupotrebljen.

“Saradnja sa Ericssonom na Intel Anti-Theft tehhnologji rezultirala je kreiranjem robusnih mogućnosti za zaštitu prenosivih računara”, rekao je Anand Pashupathy, generalni direktor Anti-Theft Services, PC Client Services, Intel Corp. “Zahvaljujući direktnoj komunikaciji između novih Ericssonovih modula i hardvera u koji je smešten Intel AT, u mogućnosti smo da preduzećima i korisnicima obezbedimo mogućnost da hitro reaguju kada izgube računar ili im je ukraden. Vrlo brzo nakon uključivanja, a pre nego što se pokrene operativni sistem, nestali računar se može onesposobiti i/ili locirati. A kada je pronađen,vrlo brzo i lako se može reaktivirati. Sve to funkcioniše putem šifrovanih tekstualnih poruka.”

Modul ima i funckiju Quick Connect koja omogućava da se uređaj poveže na internet za svega nekoliko sekundi nakon “buđenja”, što korisnicima daje osećaj da su stalno povezani.

Ericssonov modul F5521gw za povezivanje na mobilne širokopojasne mreže podržava sve značajne operativne sisisteme, kao i operativne sisteme otvorenog koda, a biće dostupan širom sveta u oktobru ove godine.

Leave a Reply