PC računari

EWE Trinity računar – multimedijalni snagator

U prethodnih nekoliko meseci na raznoraznim Web portalima širom sveta dosta se govorilo o dolazećoj Trinity platformi kompanije AMD od koje većina korisnika očekuje vrhunske radne karakteristike po prihvatljivoj ceni.

Ista je paralelno razvijena i za mobilnu i za desktop platformu, a ovih dana na globalnom tržištu pojavili su se prvi notebook računari bazirani na pomenutoj, koji su odlično prihvaćeni od strane potrošača. Međutim, ono što nas mnogo više zanima jeste Trinity platforma za desktop mašine, i to konkretno njene multimedijalne i gejmerske mogućnosti.

Zahvaljujući kompaniji EWE Personalmag portal je jedan od prvih u zemlji koja je imala priliku da se bolje upozna sa brendiranim stonim Trinity računarom koji ne samo što je opravdao sva naša očekivanja već nudi i mnogo više od onoga što je najavljivano. Ipak, pre nego se posvetimo samom računaru u par rečenica ćemo vas upoznati sa Trinity platformom i njenim prednostima.

Cela priča o Trinity platformi inicijalno je počela još pre par godina kada je predstavljna Fusion platforma oko koje se zavrtela APU priča (Accelerated Processing Unit) na kojoj se temelji Trinity. U osnovi APU predstavlja fuziju između Athlon II procesora i Radeon grafičkih kartica donoseći krajnjem korisniku snažne brzinske i grafičke performanse, koje cenovno apsolutno mogu da se nose sa konkurencijom.

Da budemo još jasniji – AMD je sa pomenutom APU kombinacijom, odnosno Fusion platformom napravio pravi bum na tržištu i postao dominantan u nižoj i srednjoj klasi stonih i notebook računara koji se najviše traže prepuštajući Intel-u viši segment sa daeko manjim profitnim marginama. Sada Trinity treba da nastavi tamo gde je Fusion priča stala. Na osnovu prethodno rečenog nije teško zaključiti da je Trinity platforma korak dalje u razvoju APU-a, s tim da ona kombinuje nove AMD-ove mobilne i desktop procesore zasnovane na Buldožer arhitekturi sa Radeon mobilnim i desktop GPU-ovima.

Trinity računar koji je sklopila kompanija EWE, a sa kojim smo mi imali priliku da se družimo nudi sinergiju između AMD A10-5800 procesora i Radeon HD 6670 grafičkog akceleratora donoseći kupcima vrhunske igračke, multimedijalne i uopšte radne karakteristike. Ostatak računara čini 4GB HyperX DDR3 radne memorije, hard disk od 500GB i Gigabyte-ova GA-F2A85X-UP4 ploča sa A85X čipsetom. Inače, za ovu ploču je karakteristično da je jedna od najboljih na tržištu sa FM2 podnožjem koje koriste novi AMD procesori bazirani na Buldožer arhitekturi, ukjlučujući i model iz ove Trinity mašine. EWE Trinity računar upakovan je u CQ-01B-OP kućište potpisano od strane kompanije Chieftec sa napajanjem od 500W, što je sasvim dovoljno za miran i komforan rad.
A sada prelazimo sa reči na dela. EWE Trinity računar nas je u svim segmentima prijatno iznenadio predstavljajujući na pravi način APU fuziju AMD A10-5800 procesora i AMD Radeon HD 6670 grafike. U poređenju sa sličnim konkurentskim rešenjima (ako ih tako uopšte možemo nazvati) ova mašina nudi za 30% do 50% bolje radne karakteristike zavisno od toga šta na njoj radite. Odlično se pokazala i u radu sa najzahtevnijom multimedijom i sa igricama poslednje generacije, zbog čega od nas dobija apsolutnu preporuku!

Leave a Reply