EWE Vision
PC računari

EWE Vision desktop

Posle kraće pauze kompanija AMD osvežila je svoju ponudu procesora sa nekoliko novih rešenja među kojima posebu pažnju kupaca privlači procesor oznake A4-4000. Radi se o veoma povoljnom dvojezgarnom procesoru koji je u stanju da odradi i najsloženije zadatke, a spada i u jedne od najmanjih potrošača.

Zapravo A4-4000 procesor predstavlja korak dalje u AMD-ovoj APU viziji, a o kakvom “parčetu silikona” se radi najbolje se vidi na EWE Vision mašini koja ovom momentu predstavlja jedinu na domaćem tržištu koju pokreće isti. Mi smo imali prilike da se družimo sa njom pa ćemo vam u nastavku detaljnije predstaviti sve njene mogućnosti. Ali, pre nego što krenemo otkrićemo vam šta znači APU…

EWE Vision

APU ili Accelerated Processing Unit (najprostije rečeno) predstavlja integraciju novih AMD A4, A6 ili A8 procesora sa DX 11 grafičkim akceleratorom (dva u jedan kako bi naš narod rekao), a sve sa željom da se kupcima ponude moćnije karakteristike i daleko komforniji rad. Velika prednost u celoj priči krije se zapravo u krajnjoj kombinaciji koju dobijate kada neki od novih AMD A4, A6 ili A8 procesora uparite sa nekim moćnim AMD Radeon akceleratorom – e, tada počinje glavna zabava. Korisnik sa takvom kombinacijom može dobiti i do 40% bolje radne karakteristike uz maksimalnu stabilnost sistema i veoma tih rad.

EWE Vision

Srce EWE Vision mašine (kao što smo napomenuli) čini novi dvojezgarni A4-4000 procesor koji radi na taktu od 3200MHz, odnosno 3.2GHz, što je i više nego dovoljno za obavljanje i najzahtevnijih procesa (prelom grafike, obrada video sadržaja, igranje igrica…). Pomenutom u radu pomaže 4GB Kingston-ove HyperX memorije i AMD Radeon 7480D GPU sa 1GB sopstvenog RAM-a.

Upravo zbog ove tri komponente EWE Vision je idealna PC mašina za sve namene – od obavljanja svakodnevnih poslova do igranja igrica. Od ostalih bitnih komponenti testirane izdvajamo i Gygabyte-ovu GA-F2A75M-HD2 matičnu ploču koja važi za jednu od najboljih na tržištu, kao i veoma tiho Spire CoolBox kućište sa napajanjem od 500W. EWE, EWE Vision PC isporučuje i sa kvalitetnim mišom i komfornom tastaturom što dodatno utiče na lakši i lepši rad sa istom.

Kada se podvuče crta na sve viđeno možemo reći da je EWE Vision jedan solidan desktop računar koji će bez bilo kakvih problema pokrenuti i najzahtevnije aplikacije i dosta novijih igara. On se zapravo odlično pokazao kao PC za svakodnevnu upotrebu, a pored vrhunskih performansi krasi ga i maksimalna stabilnost, kao i veoma tih rad. Povoljna cena od 23.999,00 dinara mu je dodatno plus, zbog koje od nas i dobija preporuku više.

Leave a Reply