PC računari

Executive HDD iz Verbatima

Novi eksterni hard disk Store ‘n’ Go Executive HDD iz Verbatima nudi SuperSpeed USB 3.0 interfejs, kapacitet od 500GB i 750GB i 256-bitnu AES hardversku enkripciju za visoku sigurnost podataka. Executive se ponosi elegantnim, minimalističkim dizajnom i dostupan je u tri visokokvalitetne završne obrade: grafitno sivoj (Graphite Grey), srebrnoj (Silver) i sjajno crnoj (Glossy Black).

Posebna osobina Executivea je taster osjetljiva na dodir. Slično kao kod ekrana osjetljivih na dodir, lagani pritisak senzorskog tastera aktivira unapred definisane funkcije. Store ‘n’ Go Executive HDD dostupan je u prodavnicama od juna. Model od 500GB košta 9.999din, a od 750GB je 13.999din.

Executive HDD je praktičan i pouzdan uređaj za sigurno čuvanje podataka koji se može koristiti za razne poslovne primene, poput bilo kog drugog standardnog prenosnog diska. Međutim, zahvaljujući obaveznom unosu lozinke i činjienici da diskom upravlja ugrađeni sigurnosni kontroler, svi podaci koji se nalaze na uređaju su kriptovani, što osigurava potpunu zaštitu od neautorizovanog pristupa. Executive HDD nudi veoma visoku brzinu prenosa podataka sa uređajima koji podržavaju USB 3.0 interfejs. Takođe je 100% kompatibilan sa računarima koji podržavaju interfejs USB 2.0.

Dodatni softverski paket

Ovaj eksterni disk dolazi sa softverskim paketom koji se sastoji od Verbatimovog softvera Drive Protection i paketa Nero BackitUp and Burn. Dodatno, softver Green Button smanjuje potrošnju energije i produžava očekivani životni vek uređaja tako što ga automatski stavlja u mirovanje nakon unapred određenog vremena ili nakon što korisnik klikne ikonu Green Button na radnoj površini.

Osnovne karakteristike
· SuperSpeed USB 3.0 interfejs, kompatibilan sa USB 2.0 interfejsom
· Kapacitet od 500GB i 750GB
· Najviši nivo sigurnosti podataka uz 256-bitnu hardversku AES enkripciju
· Elegantan, minimalistički dizajn, u tri visokokvalitetne završne obrade (sjajno crna, grafitno siva, srebrna)
· Senzorski taster osetljiv na dodir kojim se aktiviraju unapred definisane funkcije
· Dodatni softverski paket

Leave a Reply