PC računari

Falsifikovani Konica Minolta toneri za laserske štampače na tržištu Evrope

Lokalna Konica Minolta SE kancelarija upozorava sve kupce Konica Minolta proizvoda da su se na Evropskom tržištu pojavili falsifikovani toneri za Konica Minolta laserske štampače, koji nisu namenjeni Evropskom tržištu.

Konica Minolta se obavezuje da će pojačati kontrolu i pokrenuti zakonske procedure za sprečavanje prodaje falsifikovanih Konica Minolta tonera protiv svih proizvodjača i distributera koji narušavaju kredibilitet brenda Konica Minolta.

Šteta koja se nanosi krajnjem kupcu Konica Minolta proizvoda ogleda se u velikoj razlici u kvalitetu izrade, količini i kvalitetu praha, te značajno lošijem kvalitetu otiska lažnih tonera u odnosu na originalne Konica Minolta proizvode. Osim toga, falsifikovani toneri mogu da oštete štampač.

Indikacije koje ukazuju da kupujete falsifikovani proizvod mogu se sastojati od
jedne ili više sledećih karakteristika:
• Slab kvalitet ispisa na kutiji,
• Loš kvalitet pakovanja,
• Cena dovoljno niska da posumnjate da kupujete originalan toner,
• Postoji opcija da proizvod curi.

Konica Minolta na pakovanju jasno opisuje za koje je tržište toner namenjen. Proizvodi za prodaju u Evropi sadrže oznaku „EU“ na sve četiri strane pakovanja i EU proizvodi se prepoznaju po kružno obojenom znaku, a proizvodi ostalih zemalja koriste druge oblike.

Leave a Reply