PC računari

Foto i video aplikacije iz kompanije CyberLink donose unapređenje performansi i nove karakteristike sa NVIDIA GeForce i ION GPU-ovima

CyberLink nastavlja da usklađuje CUDA arhitekturu kako bi poboljšao MediaShow 5, MediaShow Espresso, PowerDirector 8, Power Producer 5 i PowerDVD 9 aplikacije

nvidia_ion_geforce_9400m-480x319CyberLinkov nagrađivani softver za foto i video montažu sadrži nove karakteristike i značajno poboljšava performanse kada se koristi na računaru opremljenim sa NVIDIA® GeForce® i NVIDIA ION™ grafičkim procesorom (GPUs), prema navodima obe kompanije.

nvidia_cudaNeka od poboljšanja koja NVIDIA GPU korisnici mogu da koriste i uživaju su GPU ubrzane fotografske aplikacije za prepoznavanje lica, GPU ubrzano povećavanje rezolucije DVD filmova blizu HD kvaliteta, GPU ubrzano video dekodiranje i GPU ubrzano video enkodiranje. Ove karakteristike su omogućene korišćenjem NVIDIA CUDA™ paralelne kompjuterske arhitekture.

“NVIDIA i CyberLink su na čelu GPU računarske revolucije”, rekla je Alice H Chang, CEO kompanije CyberLink. “CyberLink radi na proširivanju naše podrške NVIDIA CUDA arhitekturi, dajući mogućnost našim foto i video aplikacijama da obezbede najveći nivo performansi.”

Vlasnici GeForce kartica mogu da uživaju u sledećim poboljšanjima sa CyberLink digital video aplikacijama:

  • CyberLink MediaShow 5 je moćno rešenje za upravljanje, ali i uživanje u fotografijama i video fajlovima korisnika, uz pomoć NVIDIA CUDA arhitekture, koja ubrzava prepoznavanje lica, pomagajući korisnicima da nađu i obeleže svoje prijatelje i članove porodice u svoju foto biblioteku. Ova aplikacija pronalazi lica do 70% brže u odnosu na CPU i ubrzava video konverziju do 500%. GPU ubrzanje obeležavanja lica je moguće samo za korisnike NVIDIA GeForce GPU-ova.
  • CyberLink PowerDVD 9 je nagrađivani video plejer, softverski program. Korisnici sa NVIDIA GeForce grafičkim karticama mogu da uživaju u GPU ubrzanom proširivanju DVD filmova blizu rezolucije HD kvaliteta. GPU akceleracija omogućava niže CPU iskorišćenje kako bi se dobile bolje performanse i veća efikasnost.
  • CyberLink MediaShow Espresso je video aplikacija koja je vrlo laka za korišćenje i koja priprema digitalni video za širok spektar portabilnih uređaja, kao što su iPod, iPhone ili PSP, veoma brzi uređaji sa izuzetnim kvalitetom. MediaShow Espresso je sa novim update-om ubrzan i preko 500% u odnosu na CPU.
  • CyberLink PowerDirector 8 je program za video montažu namenjen korisnicima koji ima potpunu podršku za HD video kako kroz ubacivanje, obradu, tako i izbacivanje gotovog materijala. Vlasnici NVIDIA GeForce GPUova mogu da iskuse kako GPU ubrzane specijalne efekate tako i ubrzanje kod video enkodiranja u programu PowerDirector 8.
  • CyberLink PowerProducer 5 je autorski softver koji dozvoljava korisnicima da kreiraju HD video i slideshow diskove direktno sa digitalnog kamkodera ili kamere. Optimizacija PowerProducer-a za NVIDIA CUDA tehnologiju obezbeđuje bržu produkciju video projekata korišćenjem PC-a koji sadrži CUDA podržane grafičke kartice.

“CyberLink nastavlja da oduševljava korisnike sa njihovom inovativnom iskorišćenosti NVIDIA GPU-ova i CUDA arhitekture,” rekao je Michael Steele, generalni direktor vizuelnih potrošačkih rešenja kompanije NVIDIA. “Oni su lider u usklađivanju fleksibilnosti i ozbiljnosti CUDA tehnologije, kako bi obezbedili digitalne kućne proizvode sa beskompromisnim kvalitetom i karakteristikama koje su jedinstvene za sve NVIDIA GeForce korisnike.”

CUDA arhitektura omogućava najširi spektar GPU programerskog jezika i API podrške uključujući Microsoft’s DirectCompute, OpenCL, CUDA C, CUDA Fortran i druge. Sa preko 150 miliona CUDA podržanih GPU-ova na tržištu, NVIDIA nastavlja da unapređuje CUDA razvojno okruženje sa rastućim setom alata, biblioteka i akademskom podrškom.

Leave a Reply