PC računari

Freecom nemački proizvode za čuvanje podataka u Srbiju

Freecom, deo grupe Mitsubishi Chemical Holdings Group i nagrađivani proizvođač eksternih hard diskova i prenosivih uređaja za skladištenje podataka, objavio je danas da je njegova palete visokokvalitetnih uređaja za digitalno skladištenje podataka, zamišljenih i dizajniranih u Nemačkoj, sada dostupan i na tržištu Srbije. Kompanija dizajnira, izrađuje i prodaje jedinstvene desktop i prenosive hard diskove, NAS uređaje, flash memorije, servise za skladištenje, DVD pisače i profesionalne RDX i tračne uređaje. Svi proizvodi zasnovani su na inovativnim rešenjima koja čine čuvanje podataka jednostavnijim nego ikada do sad.

“Naš ulazak na tržište Srbije od izuzetnog je značaja za Freecom, budući da će dodatno upoznati kupce sa našim, na međunarodnom tržištu već dobro poznatim proizvodima”, kaže Danijela Hrkac, Sales Manager za regiju Južne i Istočne Evrope. “Sa više od 20 godina iskustva u proizvodnji uređaja i rešenja za čuvanje podataka koji postavljaju nove trendove, naš cilj je zahtevnim korisnicima u Srbiji doneti izuzetno kvalitetne, ali ipak cenovno povoljne proizvode. Naš raspon rešenja zaista nudi ponešto za svakoga, od prekrasno dizajniranih eksternih hard diskova do daljinskih rešenja za privatno skladištenje podataka u oblaku, kao i rešenja osmišljenih za rukovanje sa sve bogatijim multimedijalnim sadržajima”.

Freecom je svoju seriju prenosivih hard diskova, desktop diskova, mrežnih diskova i memorijskih uređaja već nudi na tržištu Srbije, a u sledećim mesecima ponudi će i svoju kompletnu ponudu uređaja i servisa za čuvanje podataka. Freecomovi proizvodi će biti u ponudi našeg distributera DirectLink iz Beograda.

Freecom stavlja poseban naglasak na kvalitet, inovativnost i kreativnost u svim fazama procesa dizajna i izrade uređaja i često na razvoju proizvoda sarađuje sa eksternim partnerima i dizajnerima. Na primer, Freecomov najnoviji, nagrađivani proizvod – Mobile Drive Sq – dizajniran je u saradnji sa priznatim industrijskim dizajnerom Armanom Emamijem, a inovativni uređaji Mobile Drive XXS i Hard Drive XS 3.0 razvijeni su u saradnji sa belgijskim dizajnerom Sylvainom Willenzom. Mobile Drive XXS bio je najmanji prenosivi hard disk na svetu, a Hard Drive XS 3.0 bio je prvi disk na tržištu koji je koristio novu tehnologiju USB 3.0 što mu je omogućavalo nenadmašnu brzinu prenosa podataka od otprilike 130 MB/s.

Kompanija je takođe bila prva koja je dizajnirala prenosivi hard disk ekskluzivno za korisnike računara Apple Mac (Mobile Drive Mg) koji se sada prodaju u Apple Store prodajnim objektima i preko Appleovih Premium Resellera širom Evrope. Pionirski Mobile Drive Mg opremljen je elegantnim i laganim magnezijumskim kućištem koje se savršeno uklapa uz Apple MacBook, a uređaj je jedan od najtanjih prenosivih hard diskova u svojoj kategoriji.

Uticaj Freecomovih uređaja na životnu okolinu ima važnu ulogu pri dizajniranju novih proizvoda. Tokom procesa proizvodnje, Freecom koristi reciklirane materijale kad god je to moguće i osigurava da su proizvodi kompatibilni sa standardima RoHS, WEEE i CE/FCC. Sve od štampanih ploča do magnezijumskih, aluminijumskih i gumenih kućišta, dizajnirano je korišćenjem komponenti koje štede energiju i koje mogu biti reciklirane na kraju svog životnog veka, a svi proizvodi u skladu su sa službenim regulativama za radijaciju (EMI) i elektrostatička pražnjenja (ESD).

Za krajnje korisnike mnogi proizvodi nude Freecomov softver Green Button koji im omogućava uštedu energije dok nisu u upotrebi, a Freecom nudi besplatan povraćaj proizvođaču (RMA) za proizvode koji se pokvare tokom dvogodišnje garancije. Freecom takođe nudi besplatnu i neograničenu tehničku podršku za sve svoje proizvode.

Leave a Reply