PC računari

Freecom predstavlja najmanji disk na svetu sa Thunderbolt interfejsom

Nagrađivani Mobile Drive Mg od sada podržava Thunderbolt interfejs za munjevito brz prenos podataka

Freecom, deo korporacije Mitsubishi Chemical Holdings Group i nagrađivani proizvođač eksternih hard diskova i prenosnih uređaja za ćuvanje podataka, je danas predstavio najnoviji model diska Mobile Drive Mg, koji je od sada opremljen i Thunderbolt interfejsom. Tanak samo 15 mm smešten je u elegantno magnezijumsko kućište, nagrađivani Mobile Drive Mg oduvek je privlačio poklonike Apple stila. Podrška za Thunderbolt i kapacitet od 1 TB sada mu daju i snagu koja odgovara njegovom izgledu.

Thunderbolt interfejs na novom disku Mobile Drive Mg omogućava rapidni prenos podataka između njega i računara Mac, uključujući MacBook Air, MacBook Pro, iMac i Mac mini, brzinama koje su do 20 puta veće od tradicionalnog USB 2.0 interfejsa. Ovako velika brzina prenosa podataka u kombinciji sa kapacitetom od 1 TB čini ovaj disk idealnim rešenjem za korisnike Maca koji traže veliki prostor za skladištenje, ali nisu spremni da čekaju na dugotrajni prenos datoteka, fotografija, filmova ili muzike.

Novi Mobile Drive Mg je takođe po dimenzijama najmanji disk opremljen Thunderbolt interfejsom trenutno na tržištu i nastavlja tradiciju kompanije Freecom u izradi inovativnih uređaja koji su istovremeno lepi i funkcionalni. Tanak svega nekoliko milimetara, Mobile Drive Mg je lagan i vrlo prenosiv, a kućište od magnezijuma ga čini čvrstim, trajnim i ekološki prihvatljivim. Istovremeno, bojom savršeno pristaje uz MacBook. Ove osobine razlog su zbog koga Mobile Drive Mg nosi titulu ‘Best of the Best’ na prestižnim nagradama red dot Awards 2012.

“Naš novi disk sa Thunderbolt interfejsom je moćan iznutra i lep spolja i nudi munjevito brz prenos podataka i ogroman kapacitet, kao i dizajnerski stil na koji su korisnici navikli i očekuju od Freecoma,” rekao je Dick C. Hoogerdijk, predsednik i CEO kompanije Freecom. “Mobile Drive Mg nudi visoke performanse, neverovatno tanak dizajn i magnezijumsko kućište, zahvaljujući kojima je već pridobio velik broj obožavalaca i koiji ga čine savršenim saputnikom za Apple MacBook.”

Pored podrške za Thunderbolt, uređaj takođe nudi USB 3.0 interfejs uz brzinu prenosa podataka od otprilike 130 MB/s. Za dodatnu fleksibilnost, podržava i sve računare i notebookove koji koriste standard USB 2.0. Formatiran je Mac HFS+ sistemom datoteka i odmah će proraditi sa bilo kojim Macom. U potpunosti je kompatibilan sa Time Machineom.

Cena i dostupnost
Diskovi Freecom Mobile Drive Mg su dostupni kroz mrežu Apple Premium Resellera, Apple Storeova i preko Freecomovog web portala. Novi Freecom Mobile Drive Mg Thunderbolt & USB biće dostupan od jula po preporučenoj ceni od 229 eura. Svi diskovi Mobile Drive Mg dolaze sa dvogodišnjom garancijom i neograničenom podrškom preko helpdeska.

Leave a Reply