image001
PC računari

Freecom prenosivi hard disk za snimanje TV programa

‘Mobile Drive Sq TV’ nudi dodatan prostor za proširenje vaše biblioteke TV sadržaja

Freecom, kompanija u vlasništvu grupe Mitsubishi Kagaku Media i vodeći proizvođač eksternih hard diskova i prenosivih uređaja za skladištenje podataka, predstavlja Mobile Drive Sq TV – eksterni hard disk koji je namenjen pre svega snimanju TV programa preko USB veze. Kompaktni 2,5” SATA Mobile Drive Sq TV dolazi sa posebno dizajniranim ležištem kako bi mogao da se jednostavno smestiti na zadnji deo televizora i poveže na USB priključak.

Značajan rast (19%*) Smart TV televizora signalizira lepu budućnost za USB snimanje. Mnogi televizori iz srednjeg tržišnog segmenta su već opremljeni sa jednim ili više USB priključaka, a korisnici se sve više navikavaju na gledanje fotografija i filmova sa hard diska ili USB memorije priključene na televizor. Dodatak funkcije snimanja preko USB-a Smart TV televizorima iz gornjeg tržišnog segmenta omogućava Mobile Driveu Sq TV snimanje i skladištenje TV programa, što je posao koji je tradicionalno obavljao DVR uređaj (obično posebna jedinica sa ugrađenim diskom) ili DVD snimač. Pri tome se znatno povećava kapacitet dostupan za snimanje.

Visokokvalitetan Mobile Drive Sq TV, dostupan u kapacitetima od 500 GB i 1 TB, napaja se iz USB priključka na televizoru ili DVR uređaju, što znači da mu ne treba poseban transformator za napajanje.

“ Mobile Drive Sq TV je atraktivan, povoljan i pouzdan disk koji oslobađa prostor uz televizor na kojem se obično nalazi DVR uređaj i nudi rešenje problema ograničenog kapaciteta DVR uređaja i DVD snimača,” objašnjava Cas de Heus, Marketing Communications Manager za regiju EUMEA u kompaniji Freecom. “Visokokvalitetan dizajn reflektuje inovativan pristup razvoju proizvoda po kojem je Freecom i prepoznat.”

Ovaj lagani disk takođe se može iskoristiti za čuvanje, dijeljenje ili backup podataka i softvera na računarima ili računarskim mrežama. Zahvaljujući USB 3.0 interfejsu (kompatibilnim sa svim uređajima koji koriste inetrfejs USB 2.0), podaci se mogu prenositi tipičnim brzinama od otprilike 130 megabajta po sekundi. Visokokvalitetan hard disk dolazi sa softverom za backup Nero za Windowse i funkcijom za uštedu energije koja osigurava da se hard disk automatski prebacuje u štedljivi način rada dok se ne koristi.

Mobile Drive Sq TV dizajniran je u saradnji sa proslavljenim industrijskim dizajnerom Armanom Emamijem i već je dobio niz međunarodnih nagrada za svoj stilski dizajn tokom 2012., uključujući nagrade iF Design Award, Universal Design Award i The Red Dot Design Award. Linije atraktivnog toka, zaobljeni rubovi i četvrtasti oblik karakterišu kućište koje je napravljeno od peskiranog nerđajućeg čelika, što ga čini manje podložnim ogrebotinama i otiscima prstiju.

Cena i dostupnost

Freecom Mobile Drive Sq TV je dostupan odmah u kapacitetima od 500 GB i 1 TB. Preporučene maloprodajne cene iznose 11.699,00 din odnosno 15.300,00 din. Freecom za ovaj proizvod nudi dvogodišnju garanciju i neograničenu podršku putem helpdeska.

Leave a Reply