PC računari

Fujitsu i NetApp proširuju partnerstvo

Obe kompanije nude nabavku integrisanih storidž-rešenja „na jednom mestu“ i pomažu da kupci ostvare veću vrednost i efikasnost svojih IT-ja. Kompanije Fujitsu i NetApp danas su objavile dalje širenje svog već snažnog i dugogodišnjeg globalnog partnerstva, kako bi pomogle kupcima da maksimizuju poslovnu vrednost koju generišu investiranjem u informatičke tehnologije. IT-lideri su danas pod sve većim pritiskom da što brže odgovore na potrebe poslovanja zbog čega će ove kompanije novim sporazumom ponuditi tržištu mogućnost nabavke „na jednom mestu“ svega u domenu integrisanih rešenja za skladištenje i čuvanje podataka.

Novo grananje globalnog partnerstva i prošireni prodajni ugovori nastavljaju dugu zajedničku istoriju uspeha, omogućavanjem poslovnim korisnicima da povećaju svoju IT efikasnost i nivo standardizacije, i zadovolje sve svoje potrebe za objedinjenom storidž-osnovom kroz saradnju sa Fujitsu-om i NetApp-om.

Širenjem partnerstva ove kompanije će nuditi deljen portfolio proizvoda koji će zadovoljiti potrebe poslovnih korisnika za integrisanim storidž-rešenjem. NetApp će prodavati Fujitsu ETERNUS CS800 S2 uređaj za zaštitu podataka u 22 zemlje širom EMEA regiona. Fujitsu će prodaju NetApp-ovih objedinjenih storidž-sistema proširiti na još više tržišta, širom sveta. Usluge održavanja i podrške kao i usluge upravljanja deljenim portfolijom nastaviće da pruža Fujitsu, kao treća svetska kompanija u domenu IT usluga.
Projektovan da dostupnost napredne efikasne zaštite podataka proširi i na srednji segment tržišta, ETERNUS CS 800 S2 je jednostavno i pristupačno rešenje po sistemu „ključ u ruke“ za klijente koji slede strategiju bakapa na disku sa deduplikacijom. Napredna tehnologija deduplikacije smanjuje tipične zahteve za kapacitetom kod bekapa „disk-na-disk“ i do 90%, čime se realno smanjuju troškovi.

ETERNUS CS800 pruža maksimum performansi diskova i najvišu skalabilnost. Replikacija rezervnih podataka između lokacija koristi globalnu deduplikaciju da smanji tipične potrebe za propusnim opsegom za 20 i više puta.

„Globalno partnerstvo Fujitsu-a i NetApp-a formira jedan dobro ukomponovan i sveobuhvatan portfolio sistema za skladištenje podataka, koji pre svega koristi našim klijentima,” rekao je Kacuhiro Igaraši (Kazuhiro Igarashi), predsednik Jedinice za storidž-sisteme u kompaniji Fujitsu Limited. „Pojednostavili smo način na koji kupci mogu da dođu do integrisanih rešenja u sklopu našeg sveobuhvatnog portfolija Dinamičkih infrastruktura, i pomogli im da povećaju IT efikasnost i fleksibilnost. Naši klijenti jasno vide vrednost koju obezbeđujemo sa NetApp-om, što opet nije sve, zahvaljujući Fujitsuovoj globalnoj ekspertizi u domenu udruženih proizvoda.“

Fujitsu je lider ove industrije u domenu korporativnih rešenja, i njegov širok portfolio „storidž-tehnologija“, uključujući ETERNUS familiju i NetApp sisteme, suštinski su važne komponente koncepta „Dinamičkih infrastruktura“ od proizvoda i rešenja visoke pouzdanosti, za data-centre. NetApp nudi vodeći portfolio objedinjenih sistema za skladištenje podataka u industriji, za građenje fleksibilne i efikasne deljene IT infrastrukture danas, kao temelja za zahteve sutrašnjice. Klijenti sada mogu jednostavno da naruče i instaliraju ove komplementarne, integrisane tehnologije kako bi brzo odgovorili na potrebe svog poslovanja.

„Korisnici traže načine da se pomere ka integrisanijim, deljenim IT infrastrukturnim rešenjima kako bi povećali fleksibilnost i brzinu odziva svojih tehnologija poslovanju,” rekao je Rik Skarfild (Rick Scurfield), potpredsednik i generalni direktor odseka Partnera za globalne sisteme u kompaniji NetApp. „Ovo partnerstvo između NetApp-a i Fujitsu-a donosi moćne proizvode i rešenja koji su projektovani da odgovore na zahtevne potrebe, i zajedno sa uslugama i podrškom pomognu korisnicima da ubrzaju pomak ka integrisanijoj, fleksibilnoj deljenoj IT infrastrukturi.”

Kao rezultat zajedničkih napora u domenu istraživanja i razvoja tokom desetogodišnjeg globalnog partnerstva, ove kompanije su isporučile visokointegrisane, automatizovane proizvode za upravljanje podacima, rešenja i usluge koje pomažu korisnicima da se brže prilagode promenama u svom poslovnom okruženju. Do danas, Fujitsu je prodao preko 15.000 NetApp objedinjenih sistema za skladištenje podataka korisnicima koji prepoznaju fleksibilnost i efikasnost koju ova ponuda donose njihovim IT okruženjima.

Na primer, NetApp, Fujitsu, i drugi partneri za rešenja nedavno su se udružili kako bi izgradili referentnu arhitekturu za desktop virtualizaciju od 50,000 mesta, olakšavajući klijentima da repliciraju podatke i uvedu virtuelizovane dinamičke infrastrukture. Pored toga, Fujitsu-ova rešenja „ETERNUS SF Storage Cruiser“ i „ServerView Resource Orchestrator“ sada podržavaju i NetApp objedinjeni „storidž“, što olakšava zajedničkim korisnicima da bolje analiziraju, kontrolišu i automatizuju svoje deljene IT infrastrukture.

Leave a Reply