PC računari

Fujitsu lansira PRIMERGY TX200 S6 server s novim nivoima performansi i efikasnosti

Fujitsu je danas objavio globalnu dostupnost nove generacije PRIMERGY TX200 S6 dvoprocesorskih tauer-servera “x86” arhitekture, koji spajaju ponudu efikasnog hardvera sa ponudom usluga namenjenih raznim scenarijama upotrebe u virtualizovanim okruženjima baze podataka ili okruženjima malih preduzeća. Sada sa novim Intel Xeon procesorom serije 5600, ovaj server se pridružuje grupi dvoprocesorskih servera predstavljenih u martu – koji obuhvataju PRIMERGY „tauer“-server TX300 S6, PRIMERGY „rek“-servere RX200 S6 i RX300 S6, i PRIMERGY blejd-servere BX920 S2 i novi BX922.[1]

Dizajnirani tako da podupru poslovanje novim nivoima performansi i efikasnosti, PRIMERGY TX200 S6 serveri su idealni za manje potrebe ili potrebe decentralizovane infrastrukture koja zahteva mnogo veću snagu procesiranja, kao što je fajl-server, print-server ili server elektronske pošte u filijalama ili ograncima preduzeća. Takođe su pogodni, u kombinaciji sa Windows Small Business Serverom 2008, za korišćenje u poslovnim okruženjima koja blisko sarađuju, kao što su ekspoziture ili manje kancelarije većih preduzeća.

Kao i poslednja generacija Intel Xeon procesora, TX200 S6 podržava do 16 komada dvoipoinčnih SAS 2.0 hard-diskova i podržava SS diskove pružajući brži upis i čitanje podataka (IO) i veću dostupnost. Troškovi korišćenja energije su svedeni na minimum pomoću naprednih karakteristika koje upravljaju korišćenjem napajanja, kao što su nadgledanje, ograničavanje ili kontrolisanje potrošnje, plus opcione jedinice za napajanje sa 92% efikasnosti i opcioni memorijski moduli niske “voltaže”.

Jens-Peter Sajk, viši potpredsednik u Odeljenju sistema za data-centre kompanije Fujitsu Technology Solutions, kaže: “Pogađanje tačne ravnoteže često određuje dobitnika i gubitka. PRIMERGY TX200 S6 je pravi server opšte namene za klijente sa decentralizovanom infrastrukturom kojoj je potrebna snaga i do dva procesora. Imajući ove potrebe u vidu, spojili smo optimizovanu ponudu hardvera i usluga sa izuzetnom procesorskom snagom Intel Xeon procesora serije 5600. Na taj način, klijent dobija svu potrebnu snagu, i to bez rasipanja resursa poput električne energije.”

Leave a Reply