PC računari

Fujitsu lansirao novi moćan NAS sistem CELVIN Q800

Fujitsu je lansirao novi server CELVIN NAS Q800, pristupačan mrežni sistem tipa „sve u jednom“ koji služi i za kreiranje rezervnih kopija i deljenje podataka i fajlova u lokalnoj mreži. Novi sistem je „Network Attached Storage“, primarno namenjen malim i srednjim preduzećima, kao i firmama u kućnim kancelarijama koje sa relativno malim ulaganjima žele da omoguće fleksibilno, centralizovano deljenje podataka između kompjutera i korisnika na lokalnoj mreži.

CELVIN NAS server Q800 je jednostavan, siguran i izuzetno brz sistem za centralno skladištenje podataka u slučajevima kad se često pristupa podacima koji se dele između više korisnika – kao što su baze podataka, podaci o klijentima i sistemi za naručivanje u sklopu elektronske trgovinu. Ovaj sistem biće naročito koristan firmama u kojima se podaci trenutno prikupljaju uz pomoć manje robusnih ili sporijih uređaja za skladištenje, kao što su prenosivi USB diskovi i fajl-server diskovi. Prelaskom na namenski NAS server, klijenti mogu da očekuju brz transfer podataka i vreme odziva sistema.

Novi Fujitsuov sistem ispunjava sva očekivanja po pitanjima performansi, stabilnosti i pouzdanosti. Pored izuzetne brzine transfera podataka preko „eternet“ mreže, klijenti mogu da računaju na pouzdanost veću nego ikada, uz dual-operativni sistem sa „Disk on Memory“ (DoM) tehnologijom za slučaj problema sa mrežom. Pored toga, dodatnu zaštitu obezbeđuju dual-gigabitni portovi i mogućnost „uvezivanja“ kompletnog niza nezavisnih redundatnih diskova – RAID tehnologija.

Sistem podržava više platformi – Windows, Mac i Linux/Unix. Korisnicima koji treba da prenesu fajlove ogromnih veličina, CELVIN NAS server Q800 omogućava da podignu „kros-platformske“ opcije i njima prevaziđu probleme „konfliktnih“ platformi, odnosno nesmetano dele fajlove sa drugim korporativnim klijentima. Pored toga, Q800 opciono obezbeđuje i „Joomla“, poznat sistem upravljanja sadržajem zasnovan na integrisanom „SQL“ serveru.

Sistem je takođe dizajniran tako da omogućava nesmetano proširenje – može se dodati druga CELVIN Q800 jedinica, čime se kapacitet udvostručuje do maksimalnih 8TB. Skaliranje kapaciteta procesom „korak po korak“ je vrlo fleksibilno i isplativo rešenje za korisnike iz malih i srednjih preduzeća koji žele da izbegnu ogromne inicijalne investicije u predimenzioniranu infrastrukturu.

CELVIN NAS server Q800 će biti dostupan u regionu EMEA i Indiji od 1.novembra 2010. Cene će varirati od 749 eura do 1.299 eura u zavisnosti od konfiguracije hard diskova.

Leave a Reply