PC računari

Fujitsu multi-node server PRIMERGY CX400

Fujitsu u vreme odvijanja sajma CeBIT 2012 u Hanoveru pušta u prodaju svoj novi PRIMERGY CX400 S1 multi-node Cloud eXtension server. Reč je o inovativnoj tehnologiji koja zahteva upola manje prostora u odnosu na standardni rek-server, za obezbeđivanje organizaciji isplativog i energetski efikasnog načina za srazmerno povećanje i smanjivanje kompjuterskih resursa, kakav zahtevaju okruženja privatnog klaud-okruženja, računarstvo visokih performansi (HPC) i virtuelizacija širokog obima.

Poslovne koristi

Prilikom realizovanja usvojene strategije računarskog oblaka, računarstva visokih performansi, virtuelizacije, hostinga ili strategije korišćenja virtuelnih klijentskih sistema – poslovni korisnici sve češće zahtevaju veći nivo energetske efikasnosti, veći stepen integrisanosti platforme i efikasnosti upravljanja sistemom.

Sa razvojem data-centara, arhitekte IT infrastrukture sve više stavljaju akcenat na mogućnost srazmernog povećanja kapaciteta, kao i na poboljšanje energetske efikasnosti, veći stepen integrisanosti platforme i efikasnije upravljanje. Da bi izašao u susret potrebama svojih klijenata, Fujitsu je predstavio novu, kompaktniju verziju svoje najsavremenije Cloud eXtension arhitekture.

Smanjenjem veličine standardnog pojedinačnog servera (server node) za polovinu, inovativni PRIMERGY CX400 S1 povezuje četiri nezavisna fizička servera i do 24 drajva za skladištenje podataka u jednom standardnom kompaktnom kućištu visine 2U.

Novi, kompaktniji PRIMERGY CX400 pridružuje se familiji Fujitsu Cloud eXtension servera, i kompletnoj serverskoj klaud platformi PRIMERGY CX1000 koju čine 38 pojedinačnih servera. Proširivanjem opsega ponude, Fujitsu ponovo naglašava i svoju posvećenost kreiranju i isporuci sveobuhvatnih rešenja za klaud za preduzeća svih veličina.

Međusobno zemnjiva i interoperabilna infrastruktura

PRIMERGY familija se sastoji od tri međusobno „uveziva“ modela serverske jedinice osnovne, srednje i visoke klase – PRIMERGY CX210 S1, CX250 S1 i CX270 S1 – koje se mogu spajaju u novom duplo užem dizajnerskom rešenju. Da bi obezbedili interoperabilnost, ovi serveri su i potpuno kompatibilni sa industrijskom standardnom rek infrastrukturom i aplikacijama.

Rezultat toga je da PRIMERGY CX400 obezbeđuje inteligentne mogućnosti skaliranja i kombinuje uspostavljeni sistem za hlađenje spreda-ka-pozadi, sa bočnim-spoljašnjim tipom povezivanja da bi se server lako smestio u postojeći rek. Njegov dizajn tipa “4 u 2U” zahteva 50% manje prostora, značajno smanjuje ulaganje u hardver i poboljšava upravljanje i povećava heterogenost sistema dok u isto vreme postiže performanse standardnog servera zasnovanog na rek infrastrukturi. Pouzdanost i operabilnost su zagarantovane zahvaljujući izrazitim hot-plug karakteristikama, koje održavaju sistem u režimu rada čak i tokom popravke ili tehničke provere sistema.

PRIMERGY CX server sa dva ležišta za procesor koristi najsavremeniju Intel® Xeon® E5-2600 familiju procesora visoke klase, koji obezbeđuju širok propusni opseg memorije i UI-brzinu.

Cene i dostupnost

I Fujitsu PRIMERGY CX400 S1 šasija i CX250 S1 standardna serverska jedinica (server node) visine 1U biće globalno dostupni od kraja marta 2012. PRIMERGY CX270 S1, serverska jedinica za napredno računarstvo visokih performansi i aplikativna okruženja koja zahtevaju ko-procesorsku akceleraciju, biće dostupni od maja 2012. PRIMERGY CX210 S1, osnovni model pojedinačnog servera biće na tržištu od avgusta 2012. Cene i dostupnost će varirati u odnosu na konfiguraciju i region.

Iz ugla stručnjaka

Jens-Peter Sajk, viši potpredsednik Grupacije za razvoj proizvoda u kompaniji Fujitsu Technology Solutions

„PRIMERGY CX400 jasno demonstrira filozofiju kompanije Fujitsu na polju inovacija i potvrđuje da sve vreme radimo na povećanju snage i fleksibilnosti naših klaud sistema. Multi-node Cloud eXtension sistem omogućava inteligentno skaliranje, smanjuje troškove, dok u isto vreme povećava stepen performansi, produktivnost i fleksibilnost rešenja za klaud i računarstvo visokih performansi.”

Leave a Reply