PC računari

Fujitsu nudi Symantecovo backup rešenje uz svoje sisteme

Korisnicima Fujitsu PRIMERGY servera i ETERNUS sistema za skladištenje podataka od danas je pristupačniji vodeći paket za zaštitu podataka na tržištu, „Backup Exec“, kompanije Symantec.

Kompanija Fujitsu od danas rešenje „Backup Exec“ nudi po Original Equipment Manufacturer (OEM) modelu prodaje uz svoje proizvode iz ETERNUS i PRIMERGY familija, u regionu Centralne Evrope, Srednjeg istoka, Afrike i Indije. Fujitsu nudi „QuickStart“ verziju „Backup Exec“ rešenja kao osnovnu verziju, što je pristupačno i lako isplativo korisnicima. Klijenti kojima su potrebne naprednije verzije, sa više opcija među kojima su i podrška za VMware/HyperV, Microsoft Exchange, Microsoft SharePoint i SQL server – mogu da iskoriste prednost nadogradnje u bilo kom trenutku.

Novi globalni ugovor o prodavanju „Backup Exec“ rešenja deo je proširene strateške saradnje između kompanija Fujitsu i Symantec, objavljene u februaru 2010. Ova saradnja već je rezultirala integracijom Fujitsu ETERNUS CS800 sistema sa Symantec Backup Exec i Symantec NetBackup rešenjima, čime je najpre manjim i srednjim preduzećima obezbeđeno kvalitetno i fleksibilno rešenje za bekap podataka sa diska na disk, kojim se takođe jednostavno upravlja.

Branko Ilić, specijalista za rešenja i sisteme za skladištenje podataka predstavništva kompanije Fujitsu Technology Solutions u Srbiji, objašnjava da spoj sa „Backup Exec“ rešenjem predstavlja dodatno proširenje Fujitsu-ovog postojećeg dijapazona rešenja za efikasnu zaštitu podataka, namenjen manjim i srednjim preduzećima. „Time klijentima omogućavamo da sa manjim ulaganjima kreiraju, implementiraju i održavaju proverene dinamičke infrastrukture koje mogu da prilagode sopstvenim potrebama zaštite podataka, uključujući i mogućnost bekapa ’sa disk-na-disk’“, kaže Ilić.

Leave a Reply