PC računari

Fujitsu pojačava osnovnu klasu biblioteka sa magnetnim trakama novom generacijom uređaja za skladištenje podataka

Fujitsu objavljuje da će njegovi ETERNUS LT20, LT40 i LT60 sistemi za skladištenje podataka – biblioteke sa magnetnim trakama, biti opremljeni novom generacijom uređaja za zapis i čitanje podataka, LTO-5. Nova tehnologija ovih sistema baziranih na korišćenju magnetnih traka kao medija, posebno će doprineti malim i srednjim preduzećima, kao i pojedinim velikim korisnicima koji rezervne kopije i arhive podataka čuvaju na udaljenim lokacijama.

Zahvaljujući LTO-5 uređajima, Fujitsuovi osnovni modeli koji su već dokazani u praksi, značajno će ubrzati čitanje i zapisivanje podataka na traci, istovremeno smanjujući broj potrebnih mesta za ove medije a time i, posledično, troškove skladištenja podataka.

Koristi za kupce ove unapređene tehnologije su višestruke: obezbeđivanjem kapaciteta skladištenja do 3 TB, svaki LTO-5 sistem smanjuje broj potrebnih medija i omogućuje skladišne kapacitete u rangu vodećih sistema u industriji, skoro duplo veće od LTO-4 i četvorosturko veće od LTO-3 dosadašnjih sistema. Korisnici, tako, sistemima istih „gabarita“ mogu da uskladište mnogo više podataka, štedeći električnu energiju za napajanje i klimatizaciju, i odlažući nadogradnju biblioteka magnetnih traka.

Ovo unapređenje u eksploataciji ne znači samo smanjene troškove i izdatke za nabavku medija – kupcima koji žele da investiraju u potpuno novu infrastrukturu to znači da mogu da se odluče za mnogo manje sisteme kako bi istu količinu podataka uskladištili na manje traka. U zbiru, ova nova tehnologija bi trebalo da sreže izdatke za skladišne medije na oko 63 posto.

Energetska efikasnost je dodatni benefit – u poređenju sa prethodnim generacijama, LTO-5 uređaji su štedljiviji po pitanju potrošnje energije a pružaju bolje performanse. Novi sistemi imaju veći propusni opseg, dodatno usaglašavanje brzine i povećano privremeno skladište podataka (buffer), što ih preporučuje za centralne komponente snažnijih i moćnijih rešenja za skladištenje podataka.

U pogledu bezbednosti, LTO-5 uređaji pomažu u domenu usaglašenosti sa propisima i standardima, preko WORM standarda i mogućnosti kriptovanja podataka. Kupci sa postojećom infrastrukturom mogu da se oslone na koncept sa budućnosti: LTO standardi kompatibilnosti pomažu zaštiti investicije u magnetne trake, zato što mogu da čitaju podatke sa uređaja LTO-3 generacije i zapisuju podatke u formatu LTO-4 medija.

Leave a Reply