PC računari

Fujitsu PRIMERGY BX400 otvara vrata do blejd-tehnologije manjim kompanijama

Novi PRIMERGY BX400 nudi pristupačnu blejd-server tehnologiju čime i manje organizacije mogu da dođu do veće pouzdanost i produktivnosti, većih ušteda vremena i troškova oko svoje IT infrastrukture.

Fujitsu danas objavljuje globalnu dostupnost tehnologije blejd-servera, specijalno projektovane za manja i srednja preduzeća koja imaju potrebe za skalabilnom efikasnošću i konsolidacijom. Novi PRIMERGY BX400 je potpuno opremljen blejd-sistem koji je iz osnova napravljen za jednostavno korišćenje i svestrana infrastruktura projektovana za kupce srednjih veličina, sa velikim potrebama za procesorskom snagom i skladišnim prostorom, među kojima su i filijale i ogranci kompanija.

PRIMERGY BX400 je „ekološki data-centar u kutiji“ koji pruža optimalnu kombinaciju do 8 serverskih ili „storidž“ blejd-jedinica u kompaktnom formatu, podržan sveobuhvatnim skupom rešenja i usluga. On spaja vrhunsku tehnologiju, poput kompletno integrisanog uređaja za virtuelno skladištenje podataka na tehnologiji koja je rezultat partnerstva Fujitsu-a i NetApp-a, sa impresivom fleksibilnošću ulaza/izlaza i propusnim opsegom koji je poznat preko sistema „Dinamičke kocke“ PRIMERGY BX900, blejd-sistema koji je na tržištu predstavljen prošle godine.

Jednostavan za instaliranje i upravljanje, PRIMERGY BX400 kompanijama omogućava da potroše manje vremena na postavke i upravljanje sistemom, i usredsrede se na esencijalne poslovne procese za svoju profitabilnost. Pojednostavljeno upravljanje životnim ciklusom smanjuje dnevne operativne troškove i do 60 posto.

Kao i svi PRIMERGY serveri, BX400 se isporučuje sa Fujitsuovim „ServerView“ softverskim paketom koji omogućava jednostavno i integrisano nadgledanje i upravljanje sistemom. Dodatne softverske komponente poput koordinatora virtulenih resursa („ServerView Resource Coordinator VE“ i „Virtual IO Manager“) uniformišu operacije nad resursima fizičkih i virtuelnih servera, u spoju sa troškovno-pristupačnom visokom dostupnošću.

Zahvaljujući konsolidovanom dizajnu, PRIMERGY BX400 je pristupačniji od ostalih blejd-servera na tržištu, i ujedno štedi poslovni prostor. Kako manja i srednja preduzeća ćesto imaju ograničen raspoloživ prostor, dve različite verzije sistema omogućuju da fleksibilno uklapanje u različita okruženja.

„Rek“ verzija se lako integriše u standardni industrijski 19-inčni Fujitsu ormar ili ormare drugih proizvođača. Samostojeća verzija može da se smesti pod sto ili u prijemnom prostoru bez oklevanja, pošto ga nivo „buke“ od 45 decibela svrstava među najtiše servere dostupne na tržištu.

„Kompanije srednjih veličina koje posluju sa velikom količinom podataka, imaju IT potrebe slične kao i korporacije, ali su znatno sputanije dostupnošću IT ekspertize i budžetima“, naglašava Jens-Piter Sajk, viši potredsednik Data-centar sistema u kompaniji Fujitsu Technology Solutions. „PRIMERGY BX400 je kompletna dinamička infrastruktura i njegova mala veličina idealno pogoduje manjim kompanijama sa velikim potrebama u domenu računarskog procesiranja i skladištenja podataka, a ne zahteva specijalizovan sistem napajanja, hlađenja, niti IT ekspertizu.”

Energetski efikasan, jeftin, jednostavan za instaliranje i upravljanje – novi PRIMERGY BX400 kompanijama pomaže da povećaju poslovnu produktivnost većom efikasnošću IT-ja i smanje svoje izdatke za procesiranje i skladištenje podataka. Ovaj sistem smanjuje „sopstveni račun“ za električnu energiju za 30 posto (1) i, s obzirom da emituje manje toplote – i utrošak energije za klimatizaciju prostora, istovremeno doprinoseći manjoj emisiji štetnog CO2. Kompanijama takođe pogoduju skalabilna i modularna infrastruktura PRIMERGY familije servera, kao i bogata globalna ponuda infrastrukturnih usluga kompanije Fujitsu.

Portfolio PRIMERGY blejd-servera opremljen najnovijim procesorima Intel Xeon 5600 serije i velikim kapacitetom memorije može da pokreće najraznovrsnije aplikacije u fizičkim i virtuelnim okruženjima. Fujitsu nudi uređaj za virtuelno skladišenje uz PRIMERGY blejd-server jedinice, plus vezu na „oblak-okruženje“ kojima se povećavaju mogućnosti korisnikove infrastrukture, sa brzim i lakim pristupom individualno konfigurisnim serverskim, „storidž“ i „bekap“ resursima .

Ako se trenutne potrebe promene, kompanije mogu lako da dodaju ili prošire PRIMERGY blejd-servere: BX400 je potpuno kompatibilan sa svim modelima PRIMERGY BX portfolija blejd-servera. Za veće kompanije kojima su potrebna pojačanja PRIMERGY BX900 sistema, ali im ne treba snaga čitavih 18 blejd-server jedinica, PRIMERGY BX400 može da bude suvisla dopuna trenutnoj konfiguraciji.

PRIMERGY BX serija je projektovana za širok dijapazon primena, od veb-servera ili darmi terminal-servera sa manjim zahtevima u pogledu performansi, do veoma zahtevnih servera baza podataka ili konfiguracija servera aplikacija. Fujitsuov PRIMERGY BX400 podržava sve trenutne i ranije verzije popularnih operativnih sistema kao što je Windows ili Linux, kao i „hipervizore“ poput „Microsoft HyperV“, „VMware“ i „Citrix Xen“. PRIMERGY BX400 može da se opremi svim uobičajenim blejd-jedinicama: serverskim, „storidž“, „vezom“ i „upravljačkim“ dostupnim još od PRIMERGY BX900 sistema, od kojih su neke osvojile nekoliko svetskih rekorda u standardnim testovima ove industrije.

„PRIMERGY BX400 je optimalno rešenje za odgovor na skladišne zahteve manjih korisnika, uporedo sa njihovim prelaskom na fleksibilna, integrisana, deljena IT infrastrukturna rešenja,” rekao je Rik Skarfild, potpredsednik divizije globlanih sistemskih partnera u kompaniji NetApp. „Podizanjem uređaja za virtuelno skladištenje uz ’NetApp Data ONTAP-v’ tehnologiju, Fujitsu klijenti mogu da ostvare bitne prednosti zahvaljujući NetApp-ovoj dokazanim inovativnim karakteristikama, kao što su trenutne slike sistema (snapshots) koji korisniku donose operativne uštede i efikasnost.”

PRIMERGY BX400 će globalno biti dostupan u decembru 2010, i već je u aktuelnim cenovnicima.

Leave a Reply