PC računari

Fujitsu PRIMERGY dual-socket serverima

Fujitsu na CeBIT-u objavljuje globalnu dostupnost nove generacije PRIMERGY servera arhitekture x86 sa dva ležišta za procesor (dual-socket), koji su projektovani da postave nove standarde po pitanju raznovrsnosti, skalabilnosti i isplativosti. Izlazeći u susret širokoj lepezi IT zahteva sutrašnjice i očekujući brz povratak sredstava uloženih u sistem danas, nova linija servera ide korak dalje po performansama i modularnosti.

Poslovni benefiti

Fujitsu-ov novi koncept modularnog dizajna šasije za liniju PRIMERGY servera stvara platformu koja se prilagođava zahtevima korisnika i dopušta da se sistem slobodno konfiguriše prema tekućim IT potrebama, uz mogućnost proširenja, ako se za to kasnije stvori potreba. Podržavajući računarstvo “opšte namene” na kartama grafičkih procesorskih jedinica (GPGPU) i brži protok podataka, novi svestrani PRIMERGY serveri su pogodni za skoro bilo koju poslovnu aplikaciju ili scenario u datacentru.

Korisnici koji biraju PRIMERGY sigurni su i da je njihova investicija zaštićena toktom životnog ciklusa servera. Novi modeli obezbeđuju 100% više memorijskog kapaciteta i dodatnih 33% prostora za hard diskove. Uvek se mogu kupiti i rešenja za proširenje nakon instalacije servera, ako je potebno promeniti serversku konfiguraciju.

Jednostavno administriranje uz Fujitsu ServerView Virtual I/O Manager

Fujitsu-ov inovativni ServerView Virtual I/O Manager garantuje jednostavno administranje, kao i virtuelizaciju bez obzira na mrežu u dinamičnim scenarijima datacentra. Sada su podržani i roming “u hodu”, dodavanje i oporavljanje virtuelnih serverskih profila, a vreme i napor potrebni da se slike sistema ponovo razmeste, smanjuje se sa nekoliko sati na minute.

Treća generacija Fujitsu-ovog ServerView Virtual I/O Manager je dostupna za sve nove PRIMERGY servere sa dva procesorska ležišta. Mogućnost pojednostavljenog upravljanja potrošnjom energije – u kombinaciji sa modularnim jedinicama za snabdevanje energijom sa stepenom efikasnosti od 94% – daju preduzećima dodatnu priliku da smanje energetske troškove servera i do 73% u odnosu na prethodnu generaciju.

Unapređenja performansi

Sveukupna unapređenja performansi u novim PRIMERGY modelima servera sa dva ležišta od 70% su postignuta uz pomoć najnovijeg Intel® Xeon® procesora iz familije E5. U domenu računarstva visokih performansi, performanse sistema se penju i do 120%, uz Intel-ov novi Advanced Vector Extensions (AVX).1

Linije servera

Dostupni u formi tauer, rek i blejd modela, nova linija Fujitsu PRIMERGY servera sa dva ležišta uključuje:

  • Beskompromismo ekonomičan tauer server PRIMERGY TX300 S7
  • Maksimalnu produktivnost u jednoj jedinici sa PRIMERGY RX200 S7 rek serverom
  • Svestrani PRIMERGY RX300 S7 rek server
  • Maksimalnu mogućnost nadogradnje sa upravo predstavljenim PRIMERGY RX350 S7 rek serverom
  • Svestrani i isplativi blejd-server PRIMERGY BX920 S3
  • Blejd-server visoke klase PRIMERGY BX924 S3 za najzahtevnije aplikacije2

Leave a Reply