PC računari

Fujitsu PRIMERGY RX300 S7 energetski najefikasniji single-node server

Nedavno najavljena Fujitsu PRIMERGY RX300 S7 generacija servera postavlja novu granicu za single-node servere novim svetskim rekordom u energetskoj efikasnosti – to je prvi sistem na svetu koji je ujedno probio prestižnu granicu SPECpower_ssj2008 testa od 5.000 ssj_ops/watt1 jedinica, koje iskazuju izvršene operacije po utrošenom vatu energije. Taj rezultat potvrđuje liderstvo kompanije Fujitsu u industriji, projektovanjem i proizvodnjom energetski efikasnih PRIMERGY servera. Kompanija već drži nekoliko rekorda u energetskoj efikasnosti u klasi, kao na primer modelom PRIMERGY TX120 S3 i drugim sistemima sa jednim ležištem za procesor (mono-socket).

Benefiti za poslovanje

Striktni i rigidni ekološki strandardi za data centre koje postavljaju mnoge države, mnogim kompanijama predstavljaju realan izazov. Zahvaljujući poboljšanoj energetskoj efikasnosti, klijenti kompanije Fujitsu sada mogu da iznesu i do dve trećine veća radna opterećenja sa postojećim budžetima za električnu energiju, i to bez preopterećenja svojih sistema za hlađenje data-centra.

To je dobra vest za velike i kompanije srednje veličine koje se susreću sa ograničenjima potrošnje električne energije, ili ograničenjima u disipaciji toplote u svojim data centrima. Ukupno uzev, nova Fujitsu-ova serverska platforma smanjuje opterećenja i data-centara i životne sredine, pomažući da se smanji potrošnja.

Ovi rezultati iskaz su mnogih inovacija koje je Fujitsu primeni da bi povećao energetsku efikasnost servera, kao jasan cilj korporacija. Na primer, Fujitsu ServerView paket je pojednostavio i automatizovao upravljanje energijom PRIMERGY sistema, inovativnim karakterisitkama kao što su automatsko isključivanje PCIe portova kada nisu u upotrebi. U spoju sa 94 posto efikasnim modulima za napajanje, i drugim inteligentnim poboljšanjima sistema, Fujitsu PRIMERGY RX300 S7 ostvaruje rezultat energetske efikasnosti od 5032 ssj_ops/watt. Prema podacima Intela*, postignuto je poboljšanje od 51% u odnosu na prethodnu generaciju HP ProLiant DL3602.

Fujitsu PRIMERY dvoprocesorski serveri postavljaju visoke standarde efikasnosti, skalabilnosti i efikasnosti sa aspekta pratećih troškova

Lansirana juče, nova generacija Fujitsu PRIMERGY dual-socket servera sa najnovijim Intel® Xeon® E5 familijom procesora, projektovana je iz temelja za postavljanje novih standarda troškovne efikasnosti, skalabilnosti i svestranosti primene u srednjim i velikim organizacijama koje zahtevaju vrhunske radne karakteristike. Fujitsu-ov novi koncept modularnog dizajna omogućio je kreiranje serverske platforme visokog nivoa prilagodljivosti konkretnim potrebama korisnika, koja im omogućuje da slobodnije konfigurišu svoje sisteme prema svojim trenutnim IT potrebama, i nadograđuju ih naknadno, prema potrebi.

Korisnici koji izaberu PRIMERGY su takođe osigurani u smislu zaštite svoje investicije tokom životnog ciklusa servera. Nova PRIMERGY generacija omogućuje 100 posto dodatnog memorijskog kapaciteta i prostora za dodatnih 33 posto internog skladišnog prostora. Jednostavnost administriranja PRIMERGY servera zahvaljujući Fujitsu ServerView upravljačkom softverskom paketu.

Leave a Reply