PC računari

Fujitsu PRIMERGY serveri sertifikovani prema ENERGY STAR 1.0 standardima

Fujitsu je prvi dobavljač čiji se “rek” (rack) i “tauer” (tower) serveri sertifikuju prema ENERGY STAR 1.0 kriterijumima. Četiri PRIMERGY serverske konfiguracije su ocenjene prema ENERGY STAR 1.0 standardima u skladu sa generalnim pristupom i nastojanjima kompanije da sopstvenom inovacijom i efikasnošću smanji emisiju ugljendioksida i pomogne korisnicima da smanje potrošnju električne energije i prateće troškove. Za ostale sisteme u procesu sertifikacije se ubrzo očekuje potvrda.

ENERGY STAR je poznata oznaka uz pomoć koje korisnici jednostavno identifikuju energetski-efikasne sisteme. “Serveri koji zarade ENERGY STAR oznaku su u proseku 30 posto energetski-efikasniji od standardnih servera”, naglasio je ovim povodom Jens-Peter Seick, senior-potpredsednik Odeljenja za x86 serverske proizvode u kompaniji Fujitsu Technology Solutions, potvrđujući usmerenje kompanije.

Prva četiri PRIMERGY modela sertifikovana za ENERGY STAR 1.0 klasu su konfiguracije TX200 S5 i TX300 S5 “tauer” servera, specijalno projektovane za mala i srednja preduzeća, kao i RX200 S5 i RX300 S5 “rek” serveri. Ovi sistemi imaju “Cool-safe™” tehnologiju za naprednu razmenu vazduha u hlađenje sistema, energetski-efikasne jedinice za napajanje i inteligentne funkcije upravljanja potrošnjom energije kojima se meri, kontroliše i ograničava potrošnja električne energije sistema. Trenutna ENERGY STAR specifikacija obuhvata samo “x86” servere sa do četiri ležišta za procesore (socket).

Od 1994. Fujitsu aktivno učestvuje u ENERGY STAR programu i nudi PC, male servere, prenosive računare, tanke klijente, radne stanice i monitore koji ispunjavaju rigorozne zahteve američke Agencije za zaštitu životne sredine (EPA) za ENERGY STAR kvalifikaciju. Kompanija sada saradnju proširuje na ENERGY STAR 1.0 sertifikaciju koja obuhvata energetski-efikasne “x86” servere.

Leave a Reply