PC računari

Fujitsu proširuje ponudu štedljivih servera

Fujitsu objavljuje da je organizacija ENERGY STAR potvrdila i dodelila sertifikate za više Fujitsu PRIMERGY „tauer“ i „rek“ servera, jednoprocesorskih i dvoprocesorskih sistema, što pruža veći izbor i fleksibilnost klijentima pri odabiru energetski-efikasnog serverskog sistema.

Kompanije svih veličina znaju da oznaka ENERGY STAR znači da će uštedeti energiju i smanjiti troškove, dok se u isto vreme čuva okolina. Dodeljeni sertifikati još više proširuju Fujitsuov globalni spektar energetski-efikasnih servera za najveći broj poslovnih primena. Obezbeđujući svojim PRIMERGY serverima ENERGY STAR sertifikat, Fujitsu pomaže klijentima da izaberu sa svešću o očuvanju okoline, čime se nastavlja i Fujitsuovo liderstvo u domenu „zelenog“ IT-ja.

Od malih i srednjih preduzeća do velikih korporacija, svaki biznis je pod finansijskim i pritiskom klijenata da se što bolje iskoriste postojeći resursi. Sa ENERGY STAR sertifikatom klijenti znaju da dobijaju konfiguraciju koja je već temeljno testirana za smanjenje troškova potrošnje električne energije, uz prevenciju efekata “staklene bašte” i smanjenje “ugljeničnog otiska”. Fujitsuova ponuda “tauer” i “rek” sistema pokriva širok spektar scenarija primene modelima od osnovnih “tauer” sistema (kao što je PRIMERGY TX100 S2) do dvoprocesorskih sistema korporativne klase (kao što je PRIMERGY RX300 S6 “rek-server”.)
Kompanije koje se odlučuju za Fujitsuove “rek” i “tauer” servere sa ENERGY STAR 1.0 sertifikatom profitiraju na energetski-efikasnijim jedinicama za napajanje, integrisanom sistemu za upravljanje potrošnjom energije, poboljšanom izboru komponenti i Fujitsuovom Cool-Safe™ dizajnu za protok vazduha. Prema uputstvima ENERGY STAR-a, klijenti štede u proseku 30 posto više korišćenjem servera sa ENERGY STAR 1.0 sertifikatom nego korišćenjem standardnog servera.

Postavljen od strane američke Agencije za zaštitu životne sredine (Environmental Protection Agency, EPA), ENERGY STAR standardi potvrđuju da proizvodi ispunjavaju visoke kriterijume i da pomažu klijentima da lako prepoznaju energetski-efikasne sisteme. EPA koristi Energy Star 1.0 rangiranje za servere koji se koriste u preduzećima, dok se Energy Star 5.0 odnosi na servere manje snage.
ENERGY STAR sertifikat za servere dopušta klijentima da biraju između velikog broja različitih sistema, koji uključuju:

  • PRIMERGY TX150 S7, TX200 S6, TX300 S6 + PRIMERGY RX100 S6, RX200 S6, RX300 S6 (serveri sa Energy Star 1.0 familija sertifikacije)
  • PRIMERGY TX100 S2 + PRIMERGY TX120 S2 (Energy Star 5.0 sertifikat)

Mnogi od ovih PRIMERGY servera arhitekture “x86” dostupni su u celom svetu, dok dostupnost modela servera sa Energy Star 1.0 porodičnim sertifikatom varira u zavisnosti od regiona.

Leave a Reply