PC računari

HD snimanje sa Verbatimovim novim Blu-ray Dual Layer kapaciteta 50 GB

Verbatimov novi medij BD-RE DL 2X nudi kapacitet od 50 GB što ga čini idealnim za svakodnevni backup, beta-testiranje video zapisa ili softvera ili kratkotrajno snimanje video zapisa za kućnu ili profesionalnu upotrebu. Zaštitni sloj Hardcoat Scratch Guard štiti od ogrebotina, otisaka prstiju, prašine, masnih mrlja i vode, a dokazana tehnologija SERL (Super Eutectic Recording Layer) omogućava odličnu kompatibilnost kao i mogućnost brisanja i ponovnog snimanja do 1.000 puta.

Sa novim medijem BD-RE DL 50 GB 2X, Verbatim sada nudi sve formate Blu-ray medija dostupnih na tržištu. Novi Blu-ray disk dostupan je u prodavnicama već sada, u pakovanju od pet komada (jewel case) i košta 6.999 din (preporučena cena).

Blu-ray mediji postaju sve atraktivniji kupcima – kako profesionalnim, tako i individualnim – za snimanje i arhiviranje podataka. Verbatim odgovara na zahteve tržišta novim Blu-ray diskom BD-RE DL 50 GB 2X koji nudi 10 puta veći kapacitet od DVD-R medija i garantuje pouzdan i siguran kratkoročni backup podataka, od ličnih fotografija i video zapisa do poslovnih dokumenata. Nudi izvrsne performanse prilikom reprodukcije zahvaljujući zaštitnom sloju Hard Coat, a uz pomoć proverene Verbatimove tehnologije SERL može biti izbrisan i ponovo snimljen do 1.000 puta.

Verbatimova tehnologija Hard CoatTM – poseban zaštitni sloj – štiti disk od ogrebotina, otisaka prstiju ili prašine i tako onemogućava probleme prilikom snimanja ili reprodukcije. “Zahvaljujući zaštitnom sloju i tehnologijama snimanja koje je razvila naša majka kompanija, kompanija Mitsubishi Kagaku Media, kupci mogu biti sigurni da koriste medije najvišeg kvaliteta,” kaže Torsten Leye, Marketing Manager za optičke medije u kompaniji Verbatim EUMEA.

Novi Verbatimov Blu-ray disk sa kapacitetom od 50 GB kompatibilan je sa Blu-ray uređajima koji se trenutno nalaze na tržištu i u skladu je sa specifikacijama organizacije Blu-ray Disc Alliance. Verbatim/Mitsubishi Kagaku Media je član organizacije Blu-ray Disc Association (BDA) i kao vodeće ime u CD, DVD i Blu-ray medijima održava bliske odnose sa najvećim proizvođačima optičkih čitača i snimača.

Verbatim sarađuje sa proizvođačima hardvera, osiguravajući im medije za testiranje i optimizaciju uređaja. To znači da će Verbatimovi mediji uviek imati izuzetno visok nivo kompatibilnosti sa uređajima vodećih proizvođača. Kao i svi Verbatimovi CD, DVD i Blu-ray mediji i ovi diskovi imaju doživotnu garancija.

Blu-ray diskovi ime su dobili po tehnologiji plavog lasera. Kraća talasna dužina lasera razlog je njegove plave boje. Plavi laser ima talasnu dužinu od 405 nm, za razliku od talasne dužine od 650 nm, koju koriste crveni laseri u DVD uređajima. Prednost plavog lasera sa kraćom talasnom dužina znači da je moguće zapisivati manje „rezove“ na disku i time značajno povećati kapacitet diska.

Leave a Reply