PC računari

Hitachi predstavlja novi energetski efikasan disk 10K RPM Ultrastar

Hitachi Global Storage Technologies (Hitachi GST) danas predstavlja hard disk druge generacije 10K RPM Ultrastar™ C10K300.

Novi Hitachi disk je optimiziran u pogledu zahteva za performansama i potrošnje energije za rack-mounted servere i mrežne uređaje za smeštaj podataka. Napravljen je uz pomoć već potvrđene Hitachi tehnologije za uštedu energije, Ultrastar C10K300. Novi diskovi su u kapacitetima od 147GB i 300GB sa dual-port 6Gb/s Serial Attached SCSI (SAS) interfejsom, koji isporučuje 100% brži transfer podataka od prethodnika 3Gb/s .Novi industrijski standard SAS interfejs takođe unapređuje snagu signala preko većih fizičkih prepreka, dopuštajući IT menadžerima da razviju veće i kompleksnije infrastrukture za smeštaj podataka.

Ultrastar C10K300 je dizajniran da obezbedi is veću server/storage gustinu kroz kompaktan 2.5-inch dizajn, niži energetski profil i unapređene termalne karakteristiake. Mala veličina uređaja zauzima 70% manje fizičkog prostora i troši do 65% manje energije od manjih 3.5-inčnih diskova.

Leave a Reply