hp-eprint2
PC računari

HP i Samsung pružaju nove mogućnosti štampe sa mobilnih uređaja

 HP je danas prikazao nove mogućnosti štampanja koje su implementirane u odabrane Samsung uređaje, omogućavajući korisnicima direktno štampanje na preko 180 HP-ovih mrežnih štampača iz HP inkjet i HP LaserJet serija.

hp-eprint2

Ova saradnja pokazuje HP-ov nastavak ulaganja i lidersku poziciju na polju mobilnog štampanja, zadovoljavajući potrebe mobilnih korisnika za štampanjem bilo gde da se nalaze.

Za razliku od trenutno dostupnih aplikacija za mobilno štampanje, novo HP-ovo i Samsungovo rešenje ne zahteva nikakvo dodatno podešavanje telefona, alate, instaliranje drajvera ili setovanje mrežnog okruženja, kako bi telefon mogao da „štampa“ materijale. Na ovaj način, mobilno štampanje postaje lako i praktično. Uz to, ova mogućnost štampanja  je jedno od retkih rešenja koje nudi sofisticirana podešavanja, kao što su, između ostalog, dvostrana štampa, setovanje boja, orijentacije i tipa papira. Pružajući ove mogućnosti, novo rešenje će omogućiti štampanje „u hodu“, štedeći vreme mobilnim korisnicima.

 

Funkcionalnost štampanja već je  podržana u Samsungu GALAXY S 4 i biće dostupna kasnije ove godine kroz nadogradnju firmware-a kod Samsung GALAXY S III i Note II modela, omogućavajući i tim modelima bežično štampanje.

 

Korisnici mogu štampati na dva načina: automatskim povezivanjem Samsungovog mobilnog uređaja sa HP-ovim štampačem preko iste lokalne mreže putem Wi-Fi-a, ili koristeći HP-ovu tehnologiju bežične direktne štampe.

„Korisnici neprestano traže načine kako da štampaju sa svojih pametnih telefona I tableta“, kaže Stephen Nigro, viši potpredsednik, Inkjet and Printing Solutions and Graphics Solutions Business, Grupa za štampu i personalne sisteme (PPS), HP. „Ovo partnerstvo sa Samsungom je najnoviji primer kako HP omogućava korisnicima da štampaju šta god žele, gde god da se nalaze.“

 

Ovo rešenje za štampanje na Samsung mobilnim uređajima je poslednja HP-ova novina u ponudi mobilne štampe, koja takođe sadrži i HP ePrint rešenje.

Ugrađeno rešenje za štampanje radi u tri jednostavna koraka: izaberete dokument, fotografiju ili veb stranu; (2) izaberete štampač (putem Wi-Fi-a ili direktno) i kliknite print. Ugrađeno rešenje takođe nudi korisniku i dodatne opcije za štampanje, uključujući broj kopija, veličinu papira, orijentaciju, vrstu papira, setovanje boja, dvostrano štampanje i obaveštenje o završetku štampanja.

 

Dostupnost i podrška

Ovo print rešenje je kompatibilno sa skoro 200 HP štampača iz HP inkjet i HP LaserJet portfolija.(3)

Leave a Reply