HPProLiantMoonshot_server_comparison
PC računari

HP Moonshot serveri troše 89 odsto manje energije!

HP predstavlja prvi komercijalno dostupan HP Moonshot sistem koji uvodi potpuno novu ekonomiku infrastrukture jer koristi do 89 odsto manje energije, 80 odsto manje prostora i košta 77 odsto manje od tradicionalnih servera.

“Uz skoro 10 milijardi uređaja povezanih na internet i prognoze da će se nastaviti njihov eksponencijalni rast, došli smo u tačku u kojoj zahtevi vezani za prostor, energiju i troškove postojeću tehnologiju ne čine održivom”, rekla je Meg Whitman, predsednica i generalna direktorka, HP. “HP Moonshot označava početak novog IT stila koji će promeniti ekonomiku infrastrukture i postaviti osnovu za narednih 20 milijardi uređaja.”

HP-Moonshot-System

HP-ove inovacije traže manje energije, prostora i troškova

HP decenijama predvodi razvoj novih generacija računarskih platformi. Pre više od 20 godina, HP je predstavio prvi komercijalno održiv UNIX server HP 9000 Series 840, kao i prvi x86 server HP SystemPro. Više od decenije kasnije, HP je dobio jedan od prvih patenata vezanih za arhitekturu blejd servera. Kompanija je poslednjih 16 godina lider na tržištu x86 servera.(2)

HP je nastavio da pomera granice tehnologije i inovacija uvodeći nov način razmišljanja koji je omogućio nastanak softverski definisanih servera koji omogućavaju organizacijama da svoju infrastrukturu optimizuju na osnovu potreba. HP Moonshot je nastao zahvaljujući HP-ovoj intelektualnoj svojini i intenzivnom desetogodišnjem razvoju, a donosi značajna unapređenja vezana za energiju, prostor, troškove i jednostavnost.

Projektovani za data centar, napravljeni za planetu

Novi HP Moonshot sistem je druga generacija servera proizašla iz HP-ovog projekta Moonshot. Nova klasa servera kreirana je da se izbori sa izazovima koje postavljaju cloud, velike količine podataka, kao i društvene i mobilne aplikacije. HP Moonshot serveri koriste čipove koji se obično viđaju u smartfonima i tabletima, a koji omogućavaju da serveri smanje potrošnju energije, kao i da budu gušće upakovani, a sve to po značajno nižim troškovima.

HP Moonshot sistem se sastoji od HP Moonshot 1500 kućišta i HP ProLiant Moonshot servera optimizovanih za specifične poslove.

HP Moonshot serveri zauzimaju desetinu prostora koji je potreban tradicionalnim serverima, što omogućava da se u jedan serverski orman ugradi čak 1.800 servera. Ovo nudi ubedljivo rešenje za problem sa fizičkim prostorom u data centrima. (3) Svako kućište deli uobičajene komponente kao što su HP Integrated Lights Out (iLo), napajanje i hlađenje, što smanjuje kompleksnost, kao i potrošnju energije i prostora.

Prvi HP ProLiant Moonshot server dolazi sa Intel® Atom S1200 procesorima i podržava web hosting rešenja. HP Moonshot 1500 je 4.3u serversko kućište u koje je ugrađeno 45 kaseta sa Intel procesorima, jedan mrežni svič i zajedničke komponente.

HPProLiantMoonshot_server_comparison

Ekosistem vodećih tehnoloških partnera

HP najavljuje i sveobuhvatni plan pokretanja optimizovanih HP ProLiant Moonshot servera sa procesorima velikog broja partnera, uključujući AMD, AppliedMicro, Calxeda, Intel i Texas Instruments.

 

Uz predstavljanje u drugoj polovini 2013. godine, HP ProLiant Moonshot serveri će doneti podršku za web, cloud, analitičke potrebe i telekomunikacije. Naredni serveri će biti optimizovani za obradu velikih količina podataka, pružanje snažnih performansi, pokretanje igara, finansijske usluge, istraživanje genoma, prepoznavanje lica, analizu video materijala i druge potrebe.

Usluge za novu eru obrade ekstremnih količina podataka

HP predstavlja unapređeni program za partnere i nove usluge koje će ubrzati inovacije vezane za novu klasu server:

  • HP Pathfinder Innovation Ecosystem — obuhvata skoro 25 proizvođača čipova, operativnih sistema i softvera, koji su posvećeni brzom razvoju novih serverskih kaseta za različite poslove.
  • HP Moonshot Concierge usluge — obuhvataju podršku i konsalting za migraciju platforme i energetsku efikasnost.

Za više informacija o HP Moonshot serverima posetite adresu TheDisruption.com.

Cene i dostupnost

HP Moonshot sistem je već dostupan u SAD i Kanadi, a u Evropi, Aziji i južnoj Americi biće dostupan početkom sledećeg meseca.

Leave a Reply