PC računari

HP omogućava štampanje bez računara

Korisnici HP štampača povezanih na internet mogu da štampaju svoja dokumenta bez upotrebe računara, zahaljujući posebnim aplikacijama. HP je obezbedio čitavu biblioteku aplikacija kako bi štampanje učinio bržim, jednostavnijim i korisnijim. Aplikacije su dostupne samo putem HP štampača Photosmart All-in-One i OfficeJet All-in-One, koji imaju direktni pristup internetu.

HP aplikacije za štampanje funkcionišu tako što sa interneta skidaju tekstove, fotografije i grafiku i pretvaraju ih u stranice spremne za štampu, koje potom korisnik može sam da izabere i štampa direktno sa štampača. Ove aplikacije se trenutno mogu besplatno preuzimati sa interneta. Na nekim štampačima u nekim zemljama, postoji mogućnost i kupovine određenih sadržaja putem štampača, na primer, ulaznica za bioskop.

HP u saradnji sa svojim partnerima neprestano osmišljava i izrađuje nove aplikacije, dodaje novi sadržaj i poboljšava stare aplikacije, uzimajući u obzir korisnikove zahteve i sugestije. Sve raspoložive aplikacije mogu da se dodaju ili izbrišu sa štampača putem sajta http://h30495.www3.hp.com/apps ili pomoću panela samog štampača, u zavisnosti od modela. Takođe, na nekim od HP štampača, postoji i opcija „Get More“ ili „Add More“, koja omogućava dodavanje aplikacija direktno sa štampača.

Neke od aplikacija omogućavaju štampanje Google mapa, fotografija iz Facebook albuma, dnevnih vesti sa Yahoo sajta, vremenske prognoze, kuhinjskih recepata ili čak štampanje bording karata za avion u određenim zemljama. Postoji i aplikacija pomoću koje korisnici mogu da štampaju dokumenta po rasporedu koji njima odgovara. Na primer, štampač može da odštampa dnevne vesti putem Yahoo Daily Digest aplikacije automatski od ponedeljka do petka između 7 i 8 ujutru.

Leave a Reply