PC računari

HP-ove multifunkcijske štamparske laboratorije

Vreme godišnjih odmora se polako privodi kraju i verujemo da ste tokom proteklih  nekoliko meseci na vašim omiljenim turističkim destinacijama uslikali mnogo lepih fotografija, koje sada treba materijalizovati. Ukoliko niste poklonih digitalnih foto ramova i eketronskog formata uopšte sigurni smo da će te se odlučiti za štampanje.

E sada, pravo je pitanje da li štampati u foto radnji ili se ipak osloniti na moderne kućne MF laboratorije. Iz HP-a poručuju da je ovo drugo rešenje budućnost, a i naš njuh kaže da je “plavi tim” upravu, pa baš zbog toga smo danas odlučili da vam predstavimo 4 sjajna foto uređaja spremna da u svakom trenutku odštampaju sve što ste uslikali. Pogledajmo o kakvim uređajima je reč…

HP Photosmart A646


HP Photosmart A646 je prvi mali foto-štampač koji je uspeo da podigne na noge sve zaljubljenike u ovakvu vrstu gadgeta, kako po svom jako dopadljivom izgledu, tako i po izuzetnim radnim karakteristikama. Jednostavan dizajn i veoma dobar raspored svih ključnih komponenti čine ga jednostavni i lakim za rukovanje, što će posebno ceniti korisnici koji se po prvi put susreću sa jednim ovakvim printerom – proizvodom. Sa svoje prednje strane ima izveden čitač memorijskih kartica i PictBridge port, koji mu omugućavaju potpuno nezavisno funkcionisanje, bez potrebe za posredovanjem računara.

Za formiranje otiska koristi samo jedan tri-kolorni kertridž i u stanju je da štampa u rezoluciji od 4800 x 1200 dpi. Fotografiju veličine 10 x 15 cm (prema specifikacijama) može da materijalizuje za približno 28 sekundi (Draft mod), dok je kod printa iz nešto više podržane rezolucije (primer Photo mod) to vreme daleko veće (oko 89 sekundi). Poseduje veliki ekran (3.5″) osetljiv na dodir i savršeno se uklapa u bilo koji kućni prostor.

Cena: Uzorak
Kontakt: HP, www.hp.rs

HP Photosmart Plus


Ovo je kompletno rešenje za štampanje, skeniranje i kopiranje i poseduje WiFi modul koji omogućava korisnicima lako bežično štampanje fotografija, Web sadržaja i graičkih dokumenata. Na uređaju se nalazi TouchSmart ekran veličine 6.1cm preko koga je moguće pregledati, editovati i štampati, bez potrebe za računarom.

HP Photosmart Plus je baziran na HP 178 seriji kertridža (četiri odvojena kertridža), što garantuje visok kvalitet štampe teksta i fotografija. Otisci se brzo suše i otporni su na vodu i otiske prstiju. Nove boje su optimizovane i za porozne foto papire, pa tako sada ne morate da mislite koji se foto mediji nalazi u Vašem printeru. Na test smo dobili uzorak tako da još uvek nemamo pravu informaciju o krajnjoj ceni, ali po onome što smo videli ne očekujemo da će biti mala.

Cena:  149 evra
Kontakt: HP, www.hp.rs

HP Photosmart Premium


Photosmart Premium je jedan od trenutno najboljih HP-ovih foto MF uređaja koji se mogu kuputi. Konceptualno se jako malo razlikuje od sličnih rešenja iz pomenute klase, mada ne možemo reći da je potpuno identičan njima. Prvo što upada u oko dok ga posmatrate jeste veliki displej (4.33″) osetljiv na dodir, preko koga se može upravljati svim funkcijama uređaja.

Najjače oružje ovog multifunkcionalca leži u visokim rezolucijama štampe i novim mastilima, koja omogućavaju postizanje visokog stepena detaljnosti. Materijalizovane fotografije izgledaju vrhunski precizno, a reprodukcija boja je skoro pa savršena. Jedino što mu možemo zameriti je velika potrošnja mastila, što automatski podiže i cenu otiska, pa baš iz tog razloga ne možemo reći da je najisplativije rešenje.

Cena (sa PDV-om): 199
Kontakt: HP, www.hp.rs

HP Photosmart Wireless


Iz samog naziva uređaja možete zaključiti da je njegova primarna namena opsluživanje korisnika u bežičnom okruženju. Vizuelno posmatrano između ovog i Photosmart Plus modela nema nikakvih razlika, što isto važi i za krajnje performanse. HP Photosmart Wireless je baziran na novim mastilima, što za krajnji razultat ima daleko verniju reprodukciju boja i odličnu fotografsku detaljnost. Brzinski spada među naprednije modele, mada u situacijama kada na fotosu ima mnogo sitnih detalja dolazi do značajnog usporenja.

Kompatibilan je sa svim aktuelnim Windows i Mac okruženjima, a ono što ga čini prepoznatljivim na tržištu je kvalitet izrade i glossy završnica, koja na žalost nije baš previše laka za održavanje. Sveukupno gledano HP Photosmart Wireless je na nas ostavio dobre utiske i što je najbitnije očekuje se da cenovno bude dosta pristupačniji od Photosmart Premium modela, što bi ga moglo učiniti izuzetno popularnim kod srednje zahtevnih korisnika.

Cena: 99 evra
Kontakt: HP, www.hp.rs

mobitech

Leave a Reply