PC računari

HP predstavio novu liniju ProLiant G6 servera

Kompanija HP predstavila je danas novu liniju servera, HP ProLiant G6, koja udvostručuje performanse prethodnih generacija i omogućava korisnicima da za uložena IT sredstva dobiju više.

Novi HP ProLiant G6 serveri dostupni su u 11 standardnih tower kućišta za rek i blade platforme. To je najveća ponuda HP ProLiant servera u istoriji kompanije.

HP ProLiant G6 linija naprednija je u energetskoj efikasnosti, virtualizaciji i automatizaciji, što je čini idealnom za sve vrste korisnika. U kombinaciji sa naprednim programom finansiranja i usluga, malim i srednjim preduzećima pomažu u redefinisanju upravljanja serverskim resursima, bez kamate.

“G6 donosi najbolje od inovacija kompanije HP u pogledu energetske efikasnosti, ako se osvrnemo na dugu istoriju HP-ovog razvoja hardvera i softvera. U nestabilnim vremenima, korisnici se fokusiraju da pronađu najbolje za uloženi novac i smanje troškove poslovanja zbog čega je G6 pravo rešenje”, rekla je Kristina Rajš, stariji potpredsednik i generalni menadžer, HP Industry Standard Servers.

Pravljeni za uštedu energije

Najefikasniniji x86 serveri u potrošnji i iskorišćenju energije na tržištu, HP ProLiant G6, sadrže mnoge nove mogućnosti za uštedu energije:

  • HP Sea of Sensors – atomatski prati termalne aktivnosti servera uz pomoć 32 “pametna senzora”. Da bi optimizovali sistemsko hlađenje i povećali efikasnost senzori dinamički prilagođavaju sistemske komponente poput ventilatora, memorije i ulazno/izlaznih obrada (rada procesora).
  • Common Power Slot dizajn – pomaže u smanjivanju rasipanja snage, tako što omogućava korisnicima da biraju između četiri napajanja koja odgovaraju njihovom specifičnom opterećenju. U većini radnih konfiguracija, korisnici na ovaj način, mogu da postignu i više od 92 odsto iskorišćenja energije.(1)
  • HP Dynamic Power Capping – snagu i rashladne resurse u data centrima trenutno premešta tamo gde je potrebno. Precizno definišući potrebe za snagom za svaki od servera i postavljajući limit u odnosu na upotrebu, korisnici mogu da kontrolišu iskorišćenje energije i unaprede kapacitet data centra.

Povećanje produktivnosti

HP ProLiant G6 platforma nudi napredan set tehnologija i fleksibilnih alatki koje pomažu u povećanju produktivnosti serverske infrastrukture, uključujući i opcije:

  • HP ProLiant Onboard Administrator – olakšava postavku servera i omogućava korisnicima da prate stanje servera sa bilo koje lokacije, čak i kada je server nedostupan.
  • HP Insight Control Environment (ICE) management konzola – smanjuje troškove korišćenja do 48.000 dolara na svakih 100 korisnika, tako što omogućava kontrolu i monitoring serverske infrastrukture daljinskim putem(2). Po prvi put je uključen u paket sa HP ProLiant-om.
  • HP Virtual Connect Flex-10 Ethernet modul – prva tehnologija u sektoru međusobnog povezivanja koja omogućava da se veza od 10 gigabjata, koristeći Eternet mrežu, rasporedi na četiri konekcije preko interfejs kartica. To eliminiše potrebu za dodatnom mrežnom opremom i omogućava korisnicima da prave virtualne mašine kako bi ostvarili uštedu do 55 odsto u troškovima mrežne opreme.(3)

Omogućava da se svaki uloženi dinar računa

HP ProLiant G6 platforma predstavlja nadogradnju kvaliteta HP ProLiant brenda da bi se, u odnosu na prethodne generacije, dobilo na poboljšanju performansi i vrednosti:

  • Nehalem Intel® Xeon® 5500 procesori i novi HP Smart Array Modular kontroleri – HP ProLiant G6 poseduje duplo više memorije i skladišne moći u odnosu na prethodne generacije, kao i 100 procentni porast performansi.(4) Kao rezultat korisnici mogu da smanje broj server na pola.
  • HP Server Migration Pack – olakšava proces nadogradnje uz pomoć automatizacije migracije sa starih na nove HP ProLiant G6 servere. Pomoću jednostavnog procesa, koristeći čarobnjaka, migracija operativnog sistema, aplikacija i podataka vrši se precizno od jednog do drugog server, bez grešaka.
  • HP Proactive Select – jednostavan sistem kreditnih tačaka koji omogućava korisnicima da, uz pomoć fleksibilnog menija unapred sređenih opcija, naprave servisni plan. Slično pripejd karticama za zvanje, korisnici mogu da, po sniženim cenama, kupe kredite za pristup servisima i edukaciji koju pružaju HP eksperti, a koji su određeni prema obimu.
  • HP Financial Services – nudi fleksibilne opcije finansiranja vezanih za HP ProLiant G6 servere, uključujući i finansiranje bez kamate u određenim zemljama.(5) Osim toga, HP može da pomogne korisnicima da oslobode sredstva kroz kupovinu i vrate lizing postojećih sredstava kroz Sale Leaseback Service.

HP ProLiant G6 platforma, bazirana na Intel Xeon 5500 procesorima, uključuje modele HP ProLiant DL380, DL370, DL360, DL180 i DL160 servere optimizovane za rek sisteme, zatim HP ProLiant BL 490c, BL 460c i BL 280c blade servere i HP ProLiant ML370 i ML150 (samostojeće) tower servere.

Cena i dostupnost

Većina novih HP ProLiant G6 platformi već je dostupno i isporučuje se širom sveta. Cene se kreću u rasponu od 880 do 2790 evra i zasnovane su na specifičnostima samih konfiguracija.(6)

Više informacija o HP ProLiant serverima dostupno je na adresi www.hp.com/go/proliant.

Leave a Reply