PC računari

HP predstavio novu mrežnu FlexNetwork arhitekturu

HP predstavlja HP FlexNetwork arhitekturu, jedinu arhitekturu koja omogućava objedinjavanje mreža, namenjenu korisnicima koji žele da iskoriste mogućnosti multimedijskih sadržaja, virtuelizacije, mobilnog pristupa i cloud computinga u svojim računskim centrima, kampusima i ograncima.

Nova arhitektura povećava fleksibilnost IT infrastrukture tako što omogućava korisnicima da rešenja pokreću primenom modularnih blokova i otvorenih standarda, da bi se fokusirali na poslovne inovacije i izbegli vezivanje za jednog proizvođača.

Ova arhitektura objedinjuje mreže u računskim centrima, kampusima i ograncima radi garancije konzistentnosti, zaštite i performansi. U vezanom saopštenju, HP predstavlja i niz novih rešenja zasnovanih na HP FlexNetwork arhitekturi.

Kao osnovna komponenta HP-ove konvergentne infrastrukture, HP FlexNetwork arhitektura objedinjuje mrežne silose obezbeđujući da se protokoli na isti način implementiraju u svim mrežnim uređajima, u celoj organizaciji. Rezultat toga je da HP FlexNetwork arhitektura poboljšava performanse i agilnost, a istovremeno priprema mreže za multimedijske, mobilne i cloud aplikacije.

Vlasnička rešenja vezana za jednog proizvođača, kao što je kompanija Cisco, zaključavaju korisnike i povećavaju troškove i kompleksnost, zato što se na svakoj tački mreže koristi drugačija arhitektura. Nedostatak konvergentnosti i veća kompleksnost otežavaju pokretanje novih aplikacija i usluga.

HP FlexNetwork arhitektura konvergencijom i pojednostavljivanjem transformiše zastarele mreže radi postizanja inovativnosti, brzine i performansi. Novi nivo fleksibilnosti koji donosi HP FlexNetwork arhitektura omogućava korisnicima da se fokusiraju na pripremanje njihovih organizacija za buduće zahteve.

„Da bi osigurale uspeh i stekle kompetitivnu prednost, organizacije moraju da prebace resurse sa kompleksnih zastarelih mreža i usmere ih ka inovacijama“, rekao je Marius Haas, viši potpredsednik i generalni direktor, Networking, HP. „Kroz HP FlexNetwork arhitekturu isporučujemo standardizovano rešenje koje našim korisnicima omogućava da unaprede postojeće investicije u mrežu, da smanje ukupnu cenu vlasništva i pripreme svoju organizaciju da prihvati budućnost.“

FlexNetwork arhitektura

HP FlexNetwork arhitektura objedinjuje mrežu primenom tri modularna bloka koje povezuje zajednički sloj za upravljanje.

  • FlexFabric – pojednostavljuje infrastrukturu računskog centra primenom konvergentnih mrežnih, računskih i storidž resursa širom virtuelnih i fizičkih okruženja, što je u skladu s potrebama hibridnih cloud computing modela.
  • FlexCampus – poboljšava performanse, smanjuje latentnost i povećava zaštitu prilikom pristupa multimedijskim sadržajima u objedinjenim žičnim i bežičnim mrežama.
  • FlexBranch – proširuje i pojednostavljuje mrežu i zaštitu integrisanjem najboljih tehnologija za pružanje usluga.
  • FlexManagement – eliminiše kompleksnost upotrebe više sistema za upravljanje korišćenjem jednog rešenja za upravljanje celom HP FlexNetwork arhitekturom.

HP FlexNetwork arhitektura je otvorena, usklađena sa standardima i za kreiranje koristi modularne blokove. Pored toga, lako se prilagođava lokacijama različitih veličina, od udaljenog ogranka do glavnog računskog centra, i koristi vodeći sistem za detekciju ranjivosti koji automatski kreira standardne bezbednosne polise i konzistentno ih primenjuje u virtuelnom i fizičkom okruženju.

Prelazak na HP FlexNetwork arhitekturu

HP-ova ponuda tehnoloških usluga može pomoći korisnicima da migriraju sa zastarelih, vlasničkih mreža na HP-ovu FlexNetwork arhitekturu. HP pruža usluge za prelazak sa vlasničkih mrežnih protokola, kao što je Ciscov EIGRP, na standardne protokole za rutiranje: OSPF v2 i v3.

Pored toga, dostupne su i nove mrežne usluge namenjene ključnim poslovnim inicijativama, kao što su video kolaboracija, zaštita mreže i FlexManagement usluge. HP nudi i kompletan paket usluga vezanih za životni ciklus za svaki od modularnih blokova radi podrške planiranju, projektovanju, implementaciji i upravljanju poslovnim mrežama.

Više informacija o HP FlexNetwork arhitekturi potražite od HP-ovih predstavnika i partnera. Više informacija o HP-ovim mrežnim rešenjima možete naći na adresi www.hp.com/networking.

HP-ova konvergentna infrastruktura je ključna komponenta Instant-On preduzeća. U svetu koji je neprekidno povezan, Instant-On preduzeće ugrađuje tehnologiju u sve što organizacije rade da bi korisnicima, zaposlenima, partnerima i građanima trenutno pružilo usluge koje su im potrebne.

HP-ov događaj za korisnike, HP DISCOVER, održava se od 6. do 10. juna u Las Vegasu, i od 29. novembra do 1. decembra u Beču. Na ovom događaju biće prikazano kako organizacije mogu pokrenuti promene da bi postale Instant-On preduzeća.

 

Leave a Reply