PC računari

HP predstavlja nova mrežna rešenja i rešenja za skladištenje podataka

Kompanija HP je danas u Beogradu predstavila nova mrežna rešenja za mobilni pristup (Mobile Access Solution) i rešenja za skladištenje podataka (3PAR Utility Storage) koja su deo HP-ove Instant-On Enterprise strategije za razvoj modernih i efikasnih preduzeća.

Generalni direktor HP-a u Srbiji, Miloš Đurković, je ovom prilikom izjavio: “HP nastavlja da razvija nove tehnologije i rešenja u skladu sa našom Instant-On Enterprise strategijom koju smo predstavili krajem prošle godine. Nova rešenja iz oblasti skladištenja podataka i umrežavanja koja danas predstavljamo pomažu našim korisnicima i partnerima da ubrzaju prelazak na Cloud computing sisteme, što predstavlja jednu od najbitnijih tranzicija u ovoj deceniji. Ova rešenja omogućavaju javnim i privatnim cloud computing provajderima da izgrade i pruže usluge koristeći integrisane servere, storidže, kao i mrežna rešenja koja su dizajnirana da zadovolje potrebe za sve većom efikasnošću i agilnošću.“

Integracija 3PAR Utility storidža sa HP StorageWorks omogućava korisnicima da iskoriste prednosti 3PAR tehnologije, omogućavajući im da smanje troškove storage area network (SAN), potrebe u prostoru, da smanje troškove potrošnje energije i do 75 odsto, kao i da smanje vreme potrebno za administrativni rad do 90 odsto. Dodatne prednosti su:

povećanje fleksibilnosti i bolje upravljanje sa HP 3PAR Thin Provisioning softverom što omogućava korisnicima da plate prostor za skladištenje koji im je neophodan, ali sa opcijom da dokupe storidže u skladu sa rastom poslovanja; smanjenje ukupnih troškova (TCO) sa Thin Conversion softverom koji eliminiše neiskorišćene kapacitete i smanjuje operativne troškove; povećanje efikasnosti sa 3PAR Thin Persistence softverom koji omogućava korisnicima da iskoriste neiskorišćene kapacitete za skladištenje do punog potencijala i pouzdanu podršku sa preko 10000 obučenih i sertifikovanih HP profesionalaca širom sveta čiji zadatak je da pomognu HP 3PAR korisnicima da uspešno pređu na cloud computing.

Ana Radošević, HP Enterprise Servers, Storage and Networking Lead u Srbiji, je govoreći o novom HP rešenju za mobilni pristup (Mobile Access Solution) rekla da „Ovo rešenje korisnicima omogućava da optimizuju bežičnu komunikaciju Prednosti ovog rešenja su da korisnicima omogućava da smanje količinu opreme, kompleksnost svog okruženja, kao i broj zahteva za dodatnim resursima u njihovoj mreži.

HP-ovo rešenje za mobilni pristup pruža bolju pokrivenost bez žrtvovanja brzine protoka. To znači da korisnici svojim kritičnim aplikacijama mogu pristupiti sa bilo kog mesta, uz brzinu blizu jednog gigabita, koja je tradicionalno povezivana sa žičnim umrežavanjem.

Nova tehnologija omogućava da se istovremeno održava do 15 video-konferencijskih sesija visoke definicije (HD), dok postojeća 802.11n rešenja podržava samo 10 sesije, a nešto starija 802.11g tehnologija omogućava da se odvija samo jedna HD video-konferencija.

Leave a Reply