Categories
PC računari

HP ProLiant DL380 G6 server

Ubrzo nakon predstavljanja HP ProLiant G6 servera, koji su doneli inovacije u oblasti energetske efikasnosti, uštede vremena i smanjenja troškova, kao najpopularniji u seriji izdvojio se HP ProLiant DL380 G6 server.

Ovaj server nudi dvostruko veći kvalitet rada nego što je slučaj sa prethodnim verzijama rack servera, ali donosi korisnicima i značajan napredak u uštedi energije.

HP ProLiant DL380 G6 serveri rade na dva 2.66 GHz Intel Xeon X5550 Quad Core procesora, koji uz novi HP Smart Array Modular kontrolere pružaju duplo više memorije i mogućnosti skladištenja u odnosu na prethodne generacije servera, kao i 100 procentni porast performansi.

Ova vrsta servera korisnicima nudi više od 1000 različitih načina za skladištenje podataka uz optimalno korišćenje memorije i energije, što omogućava povećanje poslovne produktivnosti i uštedu troškova što je u vremenu ekonomske krize od izuzetne važnosti za poslovne sisteme svih veličina.

Među alatima koji se najviše utiču na uštedu energije ističu se: automatsko praćenje termalne aktivnosti servera (HP Sea of Sensors), dizajn koji pomaže u smanjivanju rasipanja snage (Common Power Slot) i sistem koji raspoređuje snagu i rashladne resurse tamo gde je potrebno (Dynamic Power Capping). Da mi se umanjili administrativni i operativni troškovi IT sistema, ova serija servera koristi: ProLiant Onboard Administrator, Insight Control Environment i Virtual Connect Flex-10 Ethernet modul. Optimizaciju fizičkih i virtualnih kapaciteta, uz istovremeno smanjenje kompleksnosti virtualizacije, korisnici mogu obavljati preko HP Insight Dynamics-VSE alata.

Rezultat ovih inovacija je da korisnici mogu da umanje broj servera i troškove njihovog održavanja za čak 50%.