PC računari

HP ProLiant Gen8 serveri donose bolje performanse i automatizaciju

HP je proširio ponudu HP ProLiant Generation 8 (Gen8) servera novim modelima koji pružaju bolje performanse, jednostavnije održavanje i duži neprekidan rad. Novi serveri omogućavaju organizacijama da kreiraju automatizovanu IT infrastrukturu koja omogućava da se za 30 dana godišnje skrati vreme održavanja, radi koncentrisanja na inovativne poslove koji podstiču rast.

Proširena HP ProLiant Gen8 ponuda obuhvata nove servere bazirane na AMD Opteron™ 6200, Intel® Xeon® E5-2400 i Intel® Xeon® E5-4600 procesorima. U ponudi su i opcioni HP PCIe Gen2 IO akceleratori koji smanjuju latentnost pristupa podacima kako bi korisnici ostvarili bolje performanse aplikacija.

Novi HP ProLiant Gen8 serveri dolaze spremni za ugradnju u orman, u formi tower kućišta i kao blejd server sa Intel Xeon E5-2400 procesorima:
 HP ProLiant DL360e Gen8 je server za ugradnju u orman, visine 1U, a pruža unapređeno održavanje i podržava male, srednje i velike organizacije.
 HP ProLiant DL380e Gen8 je server za ugradnju u orman, visine 2U, a obuhvata procesorsku snagu i storidž kapacitet za data centar aplikacije.
 HP ProLiant ML350e Gen8 je proširivi, dvoprocesorski tower server koji snažne performanse donosi u ogranke i udaljene kancelarije velikih organizacija.
 HP ProLiant BL420c Gen8 je blejd server idealan za korisnike osetljive na cenu, a pruža unapređeno održavanje i pokreće aplikacije koje zahtevaju visoku dostupnost i snažne performanse.

HP dodaje i AMD Opteron 6200 procesore u svoju HP ProLiant Gen8 ponudu:
 HP ProLiant DL385p je server za ugradnju u orman, visine 2U, a projektovan je za virtuelizaciju, baze podataka i zahtevnu obradu podataka.
 HP ProLiant BL465c Gen8 je prvi blejd server sa 2.000 jezgara po ormanu, a namenjen je virtuelizaciji, bazama podataka i zahtevnim poslovima.

HP ProLiant će obuhvatiti i ponudu sa Intel Xeon E5-4600 procesorima u formi blejd servera i servera za ugradnju u orman. Ovi modeli će se na tržištu pojaviti tokom leta.

Povećanje produktivnosti korisnika

HP Proactive Care korisnicima pruža podršku i usluge sa direktnim pristupom stručnjacima koji će im omogućiti da 66 odsto brže reše nastali problem.(2) Pored toga, integrisanje dijagonstike i alata za automatizaciju u HP ProLiant Gen 8 servere znači neprevaziđenu podršku za optimizaciju i sprečavanje nastanka problema.

Da bi korisnici ubrzali implementaciju i maksimizovali svoju investiciju, dostupan je i “ProLiant Gen8 Capabilities and Technologies” edukativni kurs, dok HP-ova ponuda Refresh for Less pruža organizacijama priliku da pređu na HP ProLiant Gen8 servere bez kapitalnog ulaganja, tako da mogu odmah ostvariti uštedu u operativnim troškovima. HP Financial Services mogu korisnicima dodatno olakšati prelazak sa zastarelih servera: od ponude po sistemu “staro za novo”, preko logistike, do usluga obnavljanja i reciklaže.

Maksimizacija ugrađene inteligencije i vodeće performanse

HP ProActive Insight Architecture Alliance fokisurana je na maksimizaciju ugrađene inteligencije HP ProLiant Gen8 servera. Članovi alijanse su lideri u oblasti memorije, storidža, ulazno/izlaznih sistema, napajanja i infrastrukture. Oni projektuju tehnologiju koja zadovoljava HP ProActive Insight Architecture standarde radi analize hiljada sistemskih parametara i pružanja visokog nivoa automatizacije, što doprinosi smanjenju prekida u radu data centara zbog ljudskog faktora.

Tehnologija koju kreiraju članovi alijanse inteligentno se integriše sa HP ProLiant Gen8 serverima da bi omogućila prikaz obaveštenja, metrike i drugih analitičkih parametara na HP Insight Online portalu za podršku. Korisnici koji koriste HP-ove usluge za rešavanje problema i optimizaciju performansi, mogu smanjiti vreme rešavanja problema i za 40 odsto.(3)

Pored toga, HP radi sa vodećim globalnim softverskim kompanijama, među kojima su i Microsoft, Red Hat, SAP i VMware, radi podstavljanja vodećih rezultata sa HP ProLiant Gen8 serverima. Detalji o ovim rezultatima mogu se videti na adresi http://h18004.www1.hp.com/products/servers/benchmarks/index.html.

Cene i dostupnost

Cene novih HP ProLiant Gen8 servera bi trebalo da budu poznate početkom juna, a serveri će biti dostupni kod HP-a i globalnih partnera.

HP-ov najbvažniji događaj za korisnike, HP Discover održaće se od 4 do 7. juna u Las Vegasu

Leave a Reply