HP 3PAR StorageServ model
PC računari

HP proširuje ponudu konvergentnog storidža

Nova rešenja donose performanse flash memorije i bekap usluge zasnovane na softverski definisanom storidžu

 HP je proširio ponudu konvergentnog storidža HP 3PAR StoreServ sistemom koji zahvaljujući upotrebi flash memorije daje izuzetne performanse i nisku latenciju bez kompromisa sa izdržljivošću neophodnom u poslovnom okruženju.

HP je povećao lidersku poziciju na polju softverski definisanog storidža novim StoreOnce Virtual Storage Appliance (VSA) rešenjem koje troškove bekapa smanjuje i do 65 odsto.

HP 3PAR StorageServ model

HP 3PAR StorageServ model

“Organizacijama je nemoguće da se efikasno bave nepredvidivim troškovima ako upravljaju raznorodnim storidž silosima”, rekao je David Scott, viši potpredsednik i generalni direktor, Storage Division, HP. “Uz 3PAR StoreServ i StoreOnce inovacije, korisnici dobijaju najbolja rešenja za nove zahteve uz zadržavanje jednostavnosti koja omogućava zadovoljavanje različitih potreba bez kreiranja novih storidž silosa.”

Maksimizacija agilnosti preduzeća

HP 3PAR StoreServ 7450 Storage sistem pruža više od 500.000 ulazno-izlaznih operacija u sekundi uz vreme reakcije od 0,6 milisekundi.(2) Posebni algoritmi prilagođeni flash memoriji dinamički prilagođavaju granularnost čitanja i snimanja podataka kako bi se smanjila latencija i ubrzao prenos podataka. Pored toga, HP 3PAR Priority Optimization softver garantuje performanse za specifične poslove i unapređuje opštu produktivnost.

Brz povraćaj investicije u HP 3PAR StoreServ 7450 Storage sistem daje hardverski ubrzano sabijanje podataka koje za do 50 odsto smanjuje neophodan prostor bez degradacije performansi.(3) Podaci se automatski snimaju istovremeno na sve raspoložive resurse što povećava brzinu rada, balansira opterećenje sistema i produžava životni vek flash memorije.

HP je jedini proizvođač koji jednom linijom proizvoda obuhvata platforme srednjeg cenovnog ranga, rešenja sa flash memorijom i platforme za velika preduzeća sa više petabajta podataka.(4) Upotreba iste arhitekture omogućava svim sistemima da dele data servise kao što je Peer Motion softver za udruživanje storidža.

 

Novi softver i SAN infrastruktura za celu HP 3PAR StoreServ ponudu

Nove funkcije dodate u HP 3PAR StoreServ osnažuju poslovnu bezbednost naprednom enkripcijom podataka koja će zdravstvenom, finansijskom i državnom sektoru omogućiti da zadovolje zakonske propise. HP 3PAR Peer Persistence je aktivan klaster koji obezbeđuje neprekidan rad data centra. HP predstavlja i novi StoreFabric, 16-gigabitnu SAN infrastrukturu koja eliminiše uska grla u protoku podataka i maksimizuje performanse sistema sa flash memorijom.

 

Druga generacija softverski definisanog storidža

HP StoreOnce VSA pokreće se kao virtuelna mašina na postojećim, standardnim serverima, što eliminiše potrebu za nabavkom posebnog hardvera. Pored toga, HP StoreOnce VSA traži i do 50 odsto manje prostora, a troši do 70 odsto manje energije.(4)

HP StoreOnce se može pokrenuti sa različitim aplikacijama i bekap serverima, kao i sa fizičkim i virtuelnim storidž uređajima. To korisnicima omogućava da deduplicirane podatke brzo i jednostavno prebacuju između StoreOnce sistema.

Skalabilnost kao podrška brzorastućim okruženjima

HP StoreEver MSL6480 Tape Library omogućava dugoročnu zaštitu podataka, pokreće se sa malo prostora, a brzo se proširuje i pruža vodeće performanse, veličinu i gustinu – do 60,4 TB na sat i 3,5 PB po biblioteci.

 

Ponudu konvergentnog storidža dodatno integriše novi HP Data Protector 8 bekap softver. Korisnici sada mogu zaštititi svoja okruženja sa do 1 trilionom jedinstvenih imena fajlova, što je više nego 100 puta više u odnosu na konkurenciju.(1)

Cene i dostupnost

  • HP 3PAR StoreServ 7450 Storage sistemi su dostupni po početnoj ceni od 99.000 dolara
  • HP 3PAR Priority Optimization softver će biti dostupan u junu
  • HP StoreOnce VSA će biti dostupan od 22. jula po ceni od 3.500 dolara za kapacitet od 10 TB.
  • HP StoreEver MSL6480 Tape Library je dostupan po početnoj ceni od 30.000 dolara.
  • HP Data Protector 8 je dostupan po početnoj ceni od 1.238 dolara.

 

Svi proizvodi su dostupni širom sveta preko HP autorizovanih partnera.

Leave a Reply