PC računari

HP serveri nadmašili performansni rekord za 40 prcenata zahvaljujući AMD procesorima

AMD Opteron™ 6200 serverski procesori u HP Gen8 serverima nude najbolje perormanse i skalabilnost za virtuelizaciju

AMD  je danas objavio da je klaster HP ProLiant BL465c Gen8 servera koji koriste AMD Opteron™ 6200 serverske procesore ostvario najviši VMmark 2.1 rezultat ikada objavljen, a koji predstavlja uvećanje od 40 procenata u odnosu na predhodni najbolji rezultat. VMmark je VMware-ov popularni multi-serverski alat za testiranje koji meri performanse platforme i njenu skalabilnost u virtualizovanom okruženju. Rekordni rezultat od 59.99 na 62 ploče nadmašio je prethodni rezultat od 42.79 na 36 ploče – ostvareno je uvećanje performansi od 40 procenata i uvećanje broja virtuelnih mašina (VM-ova) od 72 procenta.

Za potrebe testiranja, HP je koristio 16 HP ProLiant BL465c Gen8 blejdova, svaki pokretan sa dva 16-jezgarna AMD Opteron 6278 procesora, koji su ukupno pokretali 496 VM-ova sa u proseku 31 VM-om po blejdu i cenom od $371 po virtuelnoj mašini. Ovakav tip performansi i skalabilnosti predstavlja idealnu virtuelizacijonu platform za IT profesionalce koji prelaze na gusta virtuelizovana okruženja kao osnovu za javni i privatni oblak.

“Novi rezultat VMware testa još je jedanod indikatora da su AMD Opteron procesori idealno rešenje za potrebe virtuelizacije,” kaže Sureš Gopalakrišnan (Suresh Gopalakrishnan), korporativni potpredsednik i generalni menadžer Servera, u AMD-u. “Serveri koji koriste AMD Opteron 6200 serije procesore pružaju izvanredne performanse, pouzdanost, skalabilnost i pristupačnu efikasnost za IT okruženja i računarstvo u oblaku.”

AMD Opteron-bazirani serveri takođe nude superioran odnos cena/performansi i smanjenje kapitalnih troškova za i do 30 procenata1 u poređenju sa konkurentnim rešenjima. Ovi nalazi bazirani su na ranije objavljenim VMmark 2.1 rezultatma testiranja vrhunskih sistema, i mogu dovesti do uštede do $130,0001, a možda i više, po jednom serverskom ormanu, što omogućava IT menadžerima da značajno umanje kapitalne troškove, kao i kompletan trošak rada.

AMD će prikazati svoja virtuelizacijona rešenja na VMworld 2012 tokom 12. Oktobra na Sajmu u Barseloni, na štandu #801. Biće prikazana od-kraja-do-kraja VDI rešenja bazirana na Dell PowerEdge R815 serverima i Wyse tankim klijentima sa VMware vSphere i VMware View tehnologijama. AMD će takođe prikazati grafiku sposobnu za vSphere sa AMD FirePro™ grafičkim karticama, statične HP DL385p Gen8 servere, statične SeaMicro SM10000 servere, kao i AMD Opteron i Intel Ivy Bridge module namenjene skoro najavljenom SeaMicro SM15000 sistemu.

Leave a Reply