hp
PC računari

HP serveri za heterogene mreže mobilnih operatora

HP predstavlja nova rešenja koja mobilnim operatorima omogućavaju laku implementaciju LTE tehnologije i upotrebu različitih tipova mreža uz jedno rešenje za upravljanje pretplatnicima.

Dok operatori prelaze na LTE mreže, imaju obavezu da istovremeno upravljaju velikim brojem starih tipova mreža kojima pretplatnici pristupaju u periodu tranzicije. Operatori moraju biti u mogućnosti da lako utvrde identitet pretplatnika i njemu dostupne usluge u heterogenom mrežnom okruženju, bez uticaja na kvalitet pružanja usluga.

Novi HP Integrated Home Subscriber serveri (I-HSS) povezuju 2G, 3G, 4G, WiFi i Internet Protocol Multimedia Subsystem (IMS) mreže kako bi operatori mogli da upravljaju pretplatnicima sa jednog mesta, bez obzira na tip mreže na koji su povezani. Primenom jedne aplikacije i sinhronizacijom podataka o pretplatnicima u realnom vremenu, operatori mogu ostvariti veću pouzdanost ovog kritičnog poslovnog rešenja, dok pripremaju plan daljeg razvoja.

hp

HP I-HSS rešenja predstavljaju jedinstvenu kombinaciju funkcija iz HP Home Location Register (HLR), HP Home Subscriber Server (HSS) i HP Authentication Authorization Access (AAA) rešenja, a omogućavaju kreiranje standardizovane arhitekture za konvergenciju podataka. Zahvaljujući tome, operatori mogu odabrati sopstveni način razvoja mreže i svojim pretplatnicima lako aktivirati nove servise kao što su Voice over LTE ili pristup WiFi mreži, bez potrebe za pokretanjem novih mrežnih nodova i primenu rešenja različitih proizvođača.

Pored toga, HP I-HSS omogućava da:

pretplatnici budu u pokretu uz neprimetno prebacivanje između različitih mrežnih tehnologija;
operatori snize operativne troškove vezane za istovremeno upravljanje starim i novim pretplatnicima kroz konsolidovanje prava pristupa i aplikacije;
se obezbedi visoka pouzdanost podataka o pretplatnicima u heterogenim mrežama, zahvaljujući arhitekturi otpornoj na greške i HP NonStop platformi; i
se koriste paralelne instalacije koje omogućavaju postepeni prelazak pretplatnika i servisa sa starih sistema na novi I-HSS.

HP I-HSS rešenja su već sad dostupna korisnicima širom sveta.

Leave a Reply