PC računari

Huawei lider na globalnom softswitch tržištu

Kompanija Huawei Technologies Co., Ltd. je lider na globalnom mobilnom i fiksnom softswitch tržištu, prema Izveštaju agencije za konsalting, Frost & Sullivan, za 2009. godinu. Udeo kompanije Huawei na mobilnom softswitch tržištu u 2009. godini iznosio je 40,6 odsto, a na fiksnom 26,5 odsto.

Tokom 2009. godine Huawei je na mobilnom softswitch tržištu obezbedio proizvode za više od 160 telekomunikacionih kompanija u preko 100 zemalja, a broj krajnjih korisnika koji su povezani na opremu koju je proizveo Huawei je premašio 1,7 milijardi. Zahvaljujući tome, kompanija je lider na globalnom softswitch tržištu u poslednjih nekoliko godina.

Na fiksnom softswitch tržištu, Huawei je uspešno primenio više od 1660 rešenja u više od 90 država sveta. Nivo prodaje je dostigao 182 miliona portova, čime je Huawei obezbedio najveći udeo na svetskom fiksnom softswitch tržištu u poslednjih pet godina.

Svetsko softswitch tržište se nalazi u zreloj fazi, jer je većina telekomunikacionih kompanija već uvela ili unapredila svoje core mreže do nivoa softswitch arhitekture. Stalne inovacije pružaju mogućnosti za dalji razvoj ovih tržišta u budućnosti. Kompanije u ovom segmentu razvijaju nova i kreativna rešenja da bi pomogle telekomunikacionim kompanijama da otkriju potencijal tržišta usluga prenosa govora, unaprede rad i održavanje svojih mreža, kao i njihovu modernizaciju u okviru postojeće arhitekture, ostvare dodatnu vrednost poslovanja, itd.

Huawei konstantno uvodi značajne novine i prva je kompanija na svetu koja je ponudila novu generaciju softswitch-a zasnovanu na ATCA (Advanced Telecom Computing Architecture) platformi. Pored toga, razvija ALL IP rešenja i niz dodatnih inovacija u cilju kvalitetnog praćenja celokupnog opsega usluga. To omogućava kompaniji Huawei da pruži podršku telekomunikacionim kompanijama u cilju unapređenja pouzdanosti mreže, boljeg iskustva krajnjeg korisnika, dodatne vrednosti poslovanja, efikasnosti operativnog upravljanja i uštede u prenosu podataka i energije.

Huawei je jedna od vodećih kompanija za pružanje telekomunikacijskih rešenja i u punom je vlasništvu svojih zaposlenih. Zahvaljujući konstantnim inovacijama namenjenim korisnicima, brzo reagujemo na potrebe svojih klijenata sveobuhvatnom ponudom prilagođenom njihovim zahtevima. Proizvodi i rešenja kompanije Huawei primenjuju se u više od 100 zemalja sveta i koristi ih 45 od 50 vodećih svetskih operatora, kao i više od jedne milijarde korisnika širom sveta.

Huawei je 2009. godine ostvario prihod pre revizije u visini od 30 milijardi. Krajem decembra 2009, Huawei je imao preko 95.000 zaposlenih, uključujući 27.000 van Kine, i prosečnu stopu lokalizacije od 65%. Kompanija Huawei u Srbiji posluje od 2005. godine.

Leave a Reply