PC računari

IBM Storwize V7000 Midrange sistem diskova

Novi IBM storidž srednje klase predstavlja revolucionarni pomak u klasi “Mid Range” storidža. Instalacijom i implementacijom novog sisteme dobijaju se “Enterprise” performanse na srednjoj platformi. Svi upravljački softveri, kao i arhitektura su preneti sa proverenih “High end” IBM platformi (DS8000, XIV), a dodati su mnoge nove mogucnosti koje srednja klasa storidža do sada nije imala u standardnoj ponudi.

Neophodno je napomenuti da pored tehnološko-tehničkih prednosti u odnosu na slicne IBM i konkurentne sisteme postoji i značajna ekonomska opravdanost uvođenja ovog novog proizvoda u produkciju.

Neke od osnovnih karakteristika:
• IBM Storwize® V7000 omogućava sofisticirane “enterprise-class” storidž funkcije, a na nivou srednjeg biznisa (ovo je po američkim standardima, što znači da većinu potreba našeg tržišta može da efikasno pokrije)

• Integrisana IBM System Storage® Easy Tier™ funkcionalnost koja se standardno isporucuje uz ove sisteme povećava performanse do 200% koristeći automatsku migraciju kritičnih delova baze na visoko performantne solid state diskove (SSD).

• “Thin provisioning” (takođe standardna funkcija) omogućava da kupujete – obezbeđujete onoliko prostora na diskovima koliko vam zaista treba.

• Dinamička migracija omogućava besprekidan rad aplikacije dok se vrši migriranje kritičnih delova baze.

• IBM FlashCopy® replikacija daje podršku bržem i efikasnijem bekapu, testiranju i td. Ova opcija se takodje nalazi u standardnoj konfiguraciji

• IBM Systems Director pruža fleksibilan način upravljanja serverskim i storidž resursima.

Leave a Reply