PC računari

Inno3D i-ChiLL GeForce GTX 480 Black serija sa vodenim hlađenjem

Inno3D i-ChiLL GeForce GTX 480 Black je nova serija grafičkih kartica sa tekućim hlađenjem. Blok koji potpuno pokriva GPU, regulatore napona, I/O chip, memorijske module i druge kritične komponente, te ih hladi vodom što pruža bolju i omogućuje duži period korišćenja bez preterane brige, uvek je poželjan.

Od sada nova serija Inno3D kartice dolazi sa vrhunskom tehnologijom vodenog hlađenja koja je namenjena zahtevnoj populaciji gejmera koji znaju što žele. Kod i-ChiLL Black seriji sistema, vodeni blok prvo preuzima toplotu i predaje je vodi koja protiče kroz blok a koja je prenosi prema eksternom hladnjaku.

Kada dođe do hladnjaka, voda predaje toplotu vazduhu putem rebrastog hladnjaka , slično kao i kod automobila. Dobijeni rezultat je više snage i bolji rad. Isto tako, sam protok vazduha u sistem i kod bloka mora biti takođe dovoljno aktivan zbog termalnog naprezanja koje voda može apsorbovati, a to utiče i na same performanse hlađenja.

Dodatno, visoko termalno odvođenje toplote postiže se putem smese koja se nanosi pre stavljnaja na memorije i MOSFET područja.

Leave a Reply