Categories
PC računari

Inovativne tehnologije is ASUS ROG tabora matičnih ploča

Nova ASUS Crosshair IV Extreme matična ploča pripada seriji Republic of Gamers modela, a bazirana je na AMD890FX čipsetu koji podržava najbrže AMD procesore današnjice. Po prvi put Crosshait IV Extreme podržava Cross 3 tehnologiju, koja mogućava povezivanje više grafičkih karti u multi GPU sistem, ali ovaj put u istom sistemu može se naći i AMD i NVIDIA zajedno. Nova matična ploča takođe dolazi sa nizom jednostavnih overklok opcija, uključujući napredne opcije kao što su ROG Connect, RC Bluetooth i ROG iDirect.

Fleksibilnost grafičke karte

Uz pomoć CrossLinx 3 tehnologije, Corsshair IV Extreme kao što smo rekli može da radi u multi GPU sistem režimu, gde se istovremeno može koristi jedna ATI sa jednom NVIDIA grafičkom kartom. Ova napredna opcija koristi Lucid HYDRALOGIX tehnologiju, koja omogućava uparivanje dva različita grafička vendora bez ikakvih problema. Kao rezultat, ova tehnologija omogućuje daleko veće performance od onih očekivano standardnih.

Revolucionarna kontrola

Crosshair IV Extreme nastavlja tradiciju ROG matičnih ploča, koje su prepoznatiljive po extremnim performansama, odličnom overklok marginom jedne AMD platforme. Dolazi sa mnogo narednih opcija, od koji je možda najzanimljivija ona koja se zove ROG Connector, koja omogućuje hardverski overklok uz pomoć USB konekcije preko notebook računara.

Da se tu priča ne završava uz pomoć RC Bluetooth i ROG iDirect tehnologije, moguće je overklopkovati i preko vašeg iPhone mobilnog telefona. Ove pojednostavljene opcije utiču diretno na overklok, te bez ikakvih smetnji i problema izvršavaju sve vaše željene i zadatke, što je posledica infomacija koje su se poslednjih nekoliko godina skupljale od strane PC zajednica.