Intel u novom Samsung GALAXY Tab 3
PC računari

Intel Atom procesor Z2560 za moćne tablet računare

Intel®  Atom™ procesor Z2560 i Intel XMM 7160 LTE rešenje biće isporučeni u novim tablet uređajima Samsung GALAXY Tab 3. Intel® Atom™ procesor Z2560 donosi izvanredne performanse, autonomiju baterije i sveukupno iskustvo korisnicima Android tablet uređaja. Intel® XMM 7160 je jedan od najmanjih i najštedljivijih multimodnih i višepojasnih rešenja za globalnu LTE komunikaciju smeštenih u jedan proizvod, sa mogućnostima praćenja amplitude i podešavanja antena.

 

Intel u novom Samsung GALAXY Tab 3

Intel u novom Samsung GALAXY Tab 3

Označavajuči kompanijin kontinuirani napredak na tržištu tablet uređaja, kompanija Intel je danas najavila da novi Samsung GALAXY Tab 3 dijagonale ekrana od 10,1 inča pokreće Intel® Atom™ Z2560 procesor (“Clover Trail+”). Pored toga, novi Samsung GALAXY Tab 3 biće opremljen Intelovim XMM 6262 3G modemom ili Intelovim XMM 7160 4G LTE rešenjem.

„Klijenti se odlučuju za Intelovu tehnologiju jer ona nudi najbolji balans visokih performansi, energetske efikasnosti i autonomije baterije”, rekao je Herman Eul, potpredsednik kompanije Intel i generalni menadžer odeljenja Mobile and Communications Group. „Na kraju se sve svodi na korisničko iskustvo, a mi verujemo da će korisnici biti zadovoljni onim što Intel Inside®  ima da ponudi“.

Intel u Android tabletima

Korisnici očekuju više od svojih tableta, a dvojezgarna Intel Atom SoC (“Clover Trail+“) platforma namenjena Android tabletima omogućava dva puta bolje računarske performanse i tri puta bolje grafičke mogućnosti sa boljom autonomijom baterije u odnosu na prethodnu generaciju Intel Atom platforme.

Intel Atom procesori su dizajnirani i optimizovani za munjevito brze aplikacije, internet pretraživanje brzog odziva, zapanjujuću 3D grafiku, napredne mogućnosti kamere i živopisan HD video sa energetskom efikasnošću za izvanrednu autonomiju baterije.

Integrisani Intel® Graphics Media Accelerator omogućava uverljiva i realistična 3D iskustva u igrama, 1080p HD video i kristalno čistu grafiku. Napredne karakteristike kamere obuhvatajući prepoznavanje lica, mobilni HDR i panorama pomažu korisnicima da stvaraju bolje i više nego ikad. Pored toga, Clover Trial+ nudi dvojezgarne performanse zajedno sa Intel Hyper-Threadingtehnologijom, podržavajući četiri istovremena aplikaciona treda za lakše i neometano izvršavanje više zadataka.

Dugoročni razvoj (4G LTE)

Strategija kompanije Intel je da ponudi vodeće niskoenergetsko i globalno modemsko rešenje koje će raditi u raznim regionima i na različitim uređajima i mrežama.

Intelov XMM 7160 je jedan od najmanjih i najštedljivijih multimodnih i višepojasnih rešenja za globalnu LTE komunikaciju. Modem podržava 15 LTE pojasa istovremeno i obuhvata visoko konfigurativnu RF arhitekturu, sa algoritmima koji rade u realnom vremenu za praćenje amplituda i antensko podešavanje, koje omogućava isplative multiopsežne konfiguracije, produženu autonomiju baterije i globalni LTE roming u jedinstvenom proizvodu. Podržava različite uređaje obuhvatajući smart telefone, tablete i Ultrabooks™ uređaje.

Intel će početi isporuku rešenja multimode data 4G LTE u narednim nedeljama, prateći konačno interoperativno testiranje (IOT) sa najvažnijim provajderima usluga u Severnoj Americi, Evropi i Aziji. izvor: androidrevija.com

Leave a Reply