PC računari

Istraživanje uticaja memorije na perfomanse virtuelnih servera

Kingston Technology Europe Ltd, članica Kingston Technology kompanije koja je nezavisni svetski lider u memorijskim proizvodima je danas najavlila da su narucili Binarni Test u nezavisnoj laboratoriji koja se nalazi u Velikoj Britaniji, da ustanovi kako količina memorije utiče na performanse virtualnih servera. Specijalni izveštaj takođe proverava jak uticaj koji fizička memorija moze imati pri implementaciji virtuelnih tehnologija.

Istraživanje je bilo fokusirano na razlike u performansama izmedju dva identična servera, jednog koji je koristio 2GB i drugog koji je koristio 32GB fizicke memorije i koji su radili sa VM Ware ESX Serverom. Svaki server, ili Virtuelna Masina je imao instalirane VMWare Alate, tako da su mogli da iskoriste prednosti internih funkcija optimizacije ESX Servera.

Studija je dosla do nekoliko zakljucaka. A: Za 2GB, jedina konfiguracija memorije koju je server mogao da podrzi bez ikakvog memorijskog menadzmenta, je bila jedna virtuelna masina. B: Kada je rec o testovima na internet serveru, tacnost transakcija je porasla, pokazujuci da sistem sa 32GB nikada nije presao 0.5 procenata neuspelih transakcija. Pogledajte prilozenu studiju za vise detalja o svim testovima i rezultatima istih.

“Virtuelizacija omogucava preduzecima da “urade vise sa manje resursa”, komentarise Bernd Dombrovski, EMEA Inside Sales Direktor, Kingston Technology,”time nudeci bolju iskoristivost postojećih sistema, omogučavajući većem broju virtuelnih mašina da dele fizičke resurse jednog, ili čak više kombinovanih servera.

Sa povećanom upotrebom Virtualizacije među mnogim velikim korporacijama, vodeće globalne kompanije biraju ne-OEM memoriju još u startu i one stoje u specifikaciji kada se kupuju novi sistemi i time uspevaju da značajno uštede.

“Memorija drugih proizvđača nudi mogućnost istih performansi po značajno manjim cenama u poređenju sa OEM memorijom,” izjavio je Bernd Dombrovski, EMEA Inside Sales Direktor, Kingston Technology.

Celo istraživanje se može videti na adresi http://www.think-kingston.com/.

Leave a Reply