PC računari

iSuppli rangira Kingston kao najvećeg proizvođača memorije 2009. godine

Kingston Technology Europe Ltd, članica Kingston Technology kompanije koja je nezavisni svetski lider na polju memorijskih proizvoda je rangirana kao broj 1 proizvođač DRAM modula na svetu u 2009. godini od strane nezavisne firme za istraživanje tržišta iSuppli. Prema izveštaju prihod kompanije Kingston od memorijskih modula je više od 2.85 milijardi američkih dolara što je 40,3%  ukupnog tržišta memorijskih modula.

“Tržište memorije je ponovo počelo da raste u prvoj četvrtini 2009. godine kako je cena i tražnja počela da se uvećava”, izjavio je John Tu, suosnivač kompanije Kingston Technology. “Veoma smo srećni što smo u ovoj poziciji gledajući na ukupno stanje industrije memorijskih proizvoda i ekonomije u proteklih nekoliko godina. Kingston je uvek održavao zdrav kapital u gotovini što nam omogućava da najbolje iskoristimo tržišne promene. Ovo su stvari koje nam omogućavaju da preživimo dobre i ne toliko dobre uslove na tržištu.”

Kingston je jako prilagodljiva kompanija i to nam omogućava da budemo veoma fleksibilni kada su u pitanju odluke i prilagođavanje uslovima tržišta koje se menja konstantno”, izjavio je David Sun, suosnivač kompanije Kingston Technology. “ Mi težimo efikasnosti u svim našim procesima a jaki odnosi sa našim partnerima, vendorima i dobavljačima nam pomažu da održimo našu jaku poziciju u industriji.”

Kingstonovi memorijski moduli uključuju sistemski specifičnu memoriju ValueRAM® koja je standardna u industriji i konstruisana po JEDEC specifikacijama. Dizajnirana za upotrebu od strane sistem integratora i kompanija koje sastavljaju svoje računare. HyperX® memorija je sa druge strane namenja igračima i PC intuzijastima koji žele više perfomanse i brzinu. Osnovana 1987. godine sa samo jednim proizvodom u ponudi, kompanija Kingston sada proizvodi i prodaje više od 2.000 memorijskih proizvoda.

iSuppli izveštaj pokriva samo prihode od memorijskih modula. Ne pokriva prihode kompanije Kingston od NAND memorijskih čipova. U februaru je Kingston objavio da su globalni prihodi kompanije u 2009. godini 4,1 milijarde američkih dolara, drugi po visini u istoriji kompanije.

Leave a Reply